tisdag 30 november 2010

30 november: Kåldolmens dag

Dolmar med utländsk bakgrund

KÅLDOLMAR Det senaste tillskottet i avdelningen Politiskt Korrekta Dumheter står bland annat Svenska kyrkan för som vill fira Kåldolmens dag den 30 november, karl XII:s dödsdag, för att ”lyfta fram och fira det mångbottnade svenska kulturarvet med kåldolmar och kaffe, svenska nationalsymboler med muslimsk invandrarbakgrund”.

Enligt Svenska kyrkan har Karl XII och Kungsträdgården den 30 november länge förknippats med rasism, nazism och andra tråkigheter – men han hade också ett stort intresse för sin omvärld. I Turkiet ska han ha blivit fascinerad av maten, arkitekturen, religionen, statskonsten och musiken.

Därför vill man nu införa kåldolmens dag den 30 november. En dag som sägs vara en kulturell, inte politisk, manifestation. På plats bjuds det på uniformerade karoliner från Norrtelge Compagnie, muskötsalut, 1700-talsmusik och folkmusik. Dessutom bjuder Svenska kyrkan på ”den svenskaste av alla muslimska kulturdrycker, bryggkaffe med mellanmjölk och Dafgårds bjuder på – kåldolmar.

Herman Lindqvist, talare på Kåldolmens dag, säger att Karl XII förmodligen skulle bli både förvånad och bestört om han fick se vad som hänt med hans namn och rykte i Sverige i dag.

Bakom dumheterna står Sveriges hembygdsförbund, ABF, Judiska församlingen, Islamiska förbundet, Guds hus i Fisksätra samt Centrum för religionsdialog i Stockholms stift.

Tyvärr – för de politiskt korrekta stormtrupperna, som nästan verkar längta tillbaka till 90-talet – existerar knappt några skinnskallar längre. De har växt upp. Deras plats ute på gator och torg har sedermera tagits över av diverse vänsterextrema grupperingar som inte bara gör i stort sett samma sak som skinnskallarna på deras tid, de har också politikers och medias tysta välsignelse.

Svenska kyrkan

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt