lördag 20 november 2010

Al Qaida planerar terrorattentat mot Tysklands parlament

TERRORISM Någon gång i februari eller mars 2011 planerar Al Qaida en storskalig attack mot Tysklands parlament, förbundsdagen i Berlin, vilket även är ett välbesökt turistmål. Sex jihadister tänker då kopiera attentatet i Mumbai 2008, då ett köpcenter anfölls med gisslantagan, automateld och handgranater. Runt 170 st dog inklusive gärningsmännen utom en som senare fått dödsstraff.

Det är Der Spiegel som skriver att man fått uppgifterna från poliskällor. Den federala tyska polisen Bundeskriminalamt (BKA) ska i sin tur ha fått kännedom om planerna via telefonsamtal från en jihadist utomlands, som ska ha velat lämna extremiströrelsen.

Det handlar om sex jihadister, där två av dem anlände redan för sex-åtta veckor sedan medan de övriga är på väg. Den avhoppade har pekat ut en tysk, en turk, en nordafrikan. Nummer fyra hade informatören inga kunskaper om. Tipset var också anledningen till att man gick ut i onsdags och berättade om ett förhöjt hot mot landet. Kravallstaket har satts ut runt riksdagsbyggnaden i Berlin. Man har även stärkt säkerheten i hamnar, tågterminaler och flygplatser.

Ytterligare en förestående attack sägs vara på gång men olika säkerhetstjänster är skeptiska. Det ska då handla om islamiska shiiter från Indien som med stöd av vapenhandlaren Dawood Ibrahim tagit sig in i Schengen-området.

BBC

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt