måndag 29 november 2010

Skamvåld: Afghaner frikända från grov misshandel av gravid

FRIKÄNNANDE PI har tidigare berättat om den afghanska gravida 20-åringen som misshandlades grovt på öppen gata i Skäggetorp i Linköping. Gärningsmännen var hennes unge make, 18 år, och dennes far, där den sistnämnde även släpade henne i håret efter att hon flytt ut från bostaden där misshandeln inleddes. Helt enkelt patrikalt skamvåld när det är som värst. I dagarna kom domen.

Kvinnan har under förhör berättar om ett rent helvete där den tonårige maken har mordhotat och misshandlat henne för triviala saker. Och söka stöd hos hans familj var det inte tal om heller. De var på sonens sida.

Vid den grova misshandeln den 4 oktober greps

  • Ahmadullah Ahmadyar, född 1992, medborgare i Sverige (sonen)
  • Habibullah Ahmadyar, född 1949, medborgare i Afghanistan (pappan)

De åtalades för grov kvinnofridskränkning och grov misshandel. Men tingsrätten gick inte på åklagarens linje utan friar de båda männen helt. Enligt tingsrätten finns det inte tillräcklig bevisning för en fällande dom. Tingsrätten utesluter inte att de skador som kvinnan uppvisade dagen efter att männen greps kan ha uppkommit på annat sätt än kvinnan har uppgett. Och de utomstående vittnen som hördes om kvällen den 4 oktober har inte hört något hot eller sett något våld, enligt tingsrätten.

Inte heller de skador som kvinnan uppvisat före den 4 oktober finns det belägg för hur de uppkommit, skriver tingsrätten i domen. Det finns också en konflikt mellan kvinnans och männens familjer som tingsrätten tagit hänsyn till i sin bedömning.

De båda männen, som nekat till anklagelserna, har suttit häktade men släpptes när rättegången avslutades.

Domstol: Linköpings tingsrätt, B 1951-10
PI: Om hennes helvete

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt