onsdag 17 november 2010

Sektor3 och United Minds om strategier mot SD

SVERIGEDEMOKRATERNA Fackförbund, intresseorganisationer och branschorganisationer har fortsatta problem med att inta en konsekvent demokratisk hållning och behandla Sverigedemokraterna som ett politiskt parti bland andra riksdagspartier. Det bekräftades när undersökningen Att påverka eller påverkas av Sverigedemokraterna presenterades vid ett frukostseminarium hos Prime i tisdags.

Bloggaren Fredrik Arvidsson har skrivit en sammanfattning.

Sektor3:s information

Under oktober 2010 sammanställde United Minds och Sektor3 ett unikt material om ett 30-tal organisationers strategier och förhållningssätt till Sverigedemokraterna.

Den 16 november presenterades undersökningen Att påverka eller påverkas av Sverigedemokraterna vid ett frukostseminarium hos Prime. Med mindre än en veckas framförhållning anmälde sig över 100 deltagare, något som visar på ett stort behov av diskussion och vägledning om hur de som vill påverka i politiken ska förhålla sig till det nya riksdagspartiet.

Nedan kan du ta del av det inspelade seminariet. Du kan också ladda hem Sektor3:s sammanfattning av undersökningen (pdf) och United Minds presentation av statistiken (pdf).

Medverkade i seminariet gjorde Markus Uvell, VD Timbro och författare till boken Folkhemspopulismen, Kristina Persdotter, utredare på TCO som tagit fram TCO:s förhållningssätt till Sverigedemokraterna, Paul Alarcón, senioranalytiker United Minds samt Martin Gemzell från Friedrich Ebert Stiftung och redaktör för boken Arbetarrörelsens strategier för att motverka främlingsfientliga och högerpopulistiska partier (pdf) av Wingborg och Lodenius.

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt