onsdag 3 november 2010

Massinvandringen av Balkan-zigenare fortsätter

ASYLTURISM Flodvågen av asylsökande zigenare från Balkan ser inte ut att avstanna inom den närmaste tiden. Trots att så gott som samtliga saknar asylskäl och med största sannolikhet inte kommer att få stanna så fortsätter man att på vinst och förlust ta sig till Sverige. De stora vinnarna i spelet är bussbolagen som kör i skytteltrafik till Sverige med fordonen fullsatta med zigenare. För de asylsökande som bor på Tjörnbro Park camping är målsättningen klar: ”Vi vill stanna i Sverige”.

Trycket på Migrationsverket är hårt för att kunna skaffa fram bostäder åt de asylsökande. Även om deras chanser att få stanna är näst intill obefintliga så måste de under tiden deras ärenden individprövas ha drägliga bostäder.  Ole Guldahl, enhetschef vid migrationsverket i Trollhättan, säger:

Vi räknar med att det kommer över 35 000 asylsökande i år, en ökning med 35 procent. Just nu kommer det runt 1100 varje vecka. Det är en ökning från 600 per vecka från i våras. Det verkar som om vi har en topp för tillfället. Vi försöker att utreda ärendena för dem som kommer från Europa på fyra veckor, men just nu när anstormningen är så stor kan det ta lite längre tid.

De flesta av dem kommer från Serbien, Bosnien, Kosovo och Makedonien. Ole Guldahl räknar med att den stora tillströmningen kommer att fortsätta långt in på nästa år. Sveriges EU-kommissionär Cecilia Malmström har tagit upp frågan med framför allt Serbien och Makedonien. Hon har i förtäckta ordalag hotat med att dra in visumfriheten för dessa länder.

Personerna på bilden har inget direkt samband med texten.

GT/Expressen

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt