lördag 6 november 2010

Hyresgästföreningen stoppar partimöten

MORALPANIK Efter Sverigedemokraternas valframgångar stod klart har moralpaniken spritt sig till alla möjliga håll och kanter ute i landet. Ett lysande exempel på det är Hyresgästföreningen som nu förkunnar att det är slut med partipolitiska möten i deras lokaler.

När SD kom in i riksdagen fick Hyresgästföreningen panik och frågan om hur de ska förhålla sig till det ”främlingsfientliga” partiet kom upp. Förbundsstyrelsen har nu antagit en nationell rekommendation för lokaler som föreningen disponerar som säger att inga lokaler ska framöver lånas ut till några partipolitiska möten över huvud taget.

Barbro Engman, ordförande för Hyresgästföreningen, medger att det är SD:s framgångar kombinerat med att man tidigare lånat ut lokaler till partiet som ligger bakom beslutet:

– Men egentligen är det inte en fråga om Sverigedemokraterna. Lokalerna är avsedda för hyresgästerna, exempelvis för boendemöten och födelsedagskalas, inte för partipolitiska möten. Det är inga allmänna möteslokaler för vem som helst.

Hem & Hyra

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt