söndag 28 november 2010

Tidningen Bamse skall hjälpa asylsökande barn

IDIOTI I något som måste vara det närmaste bottenrekord man kan komma vad gällande svensk syltryggsidioti meddelas nu att Migrationsverket för första gången direkt skall adressera de tusentals unga män i sexton-sjuttonårsåldern (eller ännu äldre) som under sken av att vara “barn” söker asyl i Sverige. Man skall göra det genom att dela ut en specialutgåva av serietidningen Bamse, skapad 1966 av Rune Andréasson, som själv ansågs ha haft en tydlig socialistisk profil i skapandet av seriefiguren. Har har bland annat sagt att “Bamse är snäll, och arbetshypotesen är att om man är snäll mot monstren blir de lite snällare.”

Specialutgåvan av tidningen kommer att ges ut på på sex olika språk – albanska, arabiska, engelska, somaliska, serbiska/kroatiska/bosniska samt svenska. Tidningen ska innehålla en historia om en kaninflicka som söker och får asyl, en historia om en grävlingspojke som får nej och som tar upp återvändandet, en sida om barns känslor under asylprocessen, en om barnens rättigheter, en förklaring av asylprocessen i sig samt en ordlista.

Annelie Kungsman-Persson, som är Migrationsverkets projektledare, säger:

Visuellt kommer det ju att finnas bilder. Barn förstår bilder bättre än bara det sagda ordet. Det är en bra komplettering med tidningen, och ett roligt inslag också. Bamsematerialet har vi jobbat jättemycket med, med många barn och ungdomar ute på olika skolor som gett oss uppslag.

I en första upplaga ska tidningen tryckas i 7 000 exemplar. Den ska distribueras av verket och släppas i april nästa år, och finansieras till största del av EU. Bara i år har det hittills kommit nästan 10 000 asylsökande till Sverige som påstår sig vara under  18 år.

Aftonbladet

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt