måndag 8 november 2010

Danmark inför Europas strängaste invandringspolitik

DANMARK Den danska regeringen har tillsammans med Dansk Folkeparti lagt upp riktlinjerna för en ny utlänningslag som bland annat sägs modernisera reglerna för familjeåterförening och inför ett poängsystem för att locka mer välutbildade och ambitiösa invandrare till landet.

Trenden är tydlig – medan våra grannländer, och resten av Europa, går mot en allt mer återhållsam invandringspolitik råder status quo i Sverige. I bästa fall. I vårt södra grannland har man sedan länge insett att den inslagna vägen kanske inte var så hälsosam för den danska samhällskroppen. Man stannade upp, analyserade och agerade – ett fullständigt omöjligt scenario för svenska förhållanden.

Den så kallade 24-årsregeln, som innebär att man måste vara minst 24 år för att få flytta till sin äkta hälft i Danmark, kompletteras med ett poängsystem som ska underlätta för välutbildade, språkkunniga och yrkesaktiva att komma till landet samtidigt som det ska bli svårare för dem som inte lever upp till kraven. En bankgaranti på 100 000 danska kronor ska också krävas.

Integrationsminister Birthe Rönn Hornbech säger att ett visst antal poäng kommer att krävas för de över, och ett ännu högre antal poäng för de under, 24 år. Hon säger också att uppstramningen sker på flera grunder, bland annat förekomsten av flera parallellsamhällen. Man vill på det här sättet ge integrationen en knuff framåt.

Inte nog med att Dansk Folkeparti nu jublar över att man säger sig få den strängaste invandringspolitiken i Europa, man har dessutom fått igenom kravet på att invandringens kostnader ska utredas.

Politiken
Jyllands-Posten
Aftonbladet

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt