torsdag 4 november 2010

Bulgariska zigenare gör grannars liv till ett helvete

KULTURBERIKNING Politiskt Inkorrekt berättade i lördags om mannen i värmländska Degerfors som efter att bett sina grannar dämpa det oväsen man producerade jagades av nio personer och misshandlades med bland annat ett järnrör. De högljudda grannarna är en samling bulgariska zigenare, och nu berättas i en uppföljande artikel hur dessa zigenare har gjort sina grannars liv till ett veritabelt helvete.

För ett par år sedan flyttade, enligt den misshandlade degerforsaren, bulgarer in i den fastighet på Gamla Strömtorpsvägen därifrån männen som utförde helgens misshandel kom. Den misshandlade är närmaste granne på den ena sidan. Sedan dess har livet inte varit sig likt. Den misshandlade grannen berättar:

De senaste två åren har varit ett rent helvete här. Man törs inte ens vara ute och klippa gräset på sommaren för då står det 20 personer och glor. Värst är det på somrarna då det verkar vara hur mycket folk som helst i den aktuella fastigheten. 15-16 bilar på gården är inget ovanligt.

Jag har bott i det här huset sedan 1986. Nu funderar jag på att bara ge bort det och flytta, för vem vill köpa det. Just nu känner jag glädje bara när jag får åka till jobbet. När skiftet är slut börjar oron att mala och funderingarna kommer om vad man ska få vara med om då.

En annan av grannarna har noterat förslumningen och det generella nedskitandet av boendemiljön och har kontaktat kommunen ett flertal gånger, men inget händer.

Jag vet inte hur många gånger jag ringt och pratat med ansvariga på kommunen, men det händer inget. Vi säger inget om det är en familj som bor i huset, men här handlar det om 25-30 personer, både vuxna och barn.

Problemen började för flera år sedan, då en fastighetsägare i Degerfors började hyra ut till bulgariska medborgare. Anmälningarna har regelbundet kommit in till bygg- och miljöförvaltningen på Degerfors kommunen.
Under årens lopp har ett hundratal anmälningar inkommit och de flesta personerna vill vara anonyma, på grund av att de är rädda för repressalier.

En av fastigheterna ligger på Gamla Strömtorpsvägen. Grannar länge klagat på att tomten ser ut som en soptipp. Tomten är full av bilar, en del har inga registreringsskyltar. Flera klagomål handlar om oväsen under kvälls- och nattetid. Anmälningar har även kommit in om att de boende har slängt toalettavfall i skogen mitt i mot fastigheten. Där har även kommunens miljöhandläggare hittat slängda bildelar.

När kommunens miljöhandläggare var där i måndags så påträffade de cirka 50 bilbatterier, en låda med rester av kabelbränning. På tomten påträffades även en mängd bildäck med eller utan fälg. Hanteringen av bilbatterier är nu anmäld till åklagare.

Kommunens byggnadsinspektör, Christer Persson, anser att tomterna på Gamla Björneborgsvägen, som har samma ägare, och Gamla Strömtorpsvägen är i det skicket att de går under benämningen "ovårdade tomter". Det enda man dock hittills gjort är att skriva brev till fastighetsägaren och påtala bristerna.

Kvinnan som äger de aktuella fastigheterna vill egentligen inte prata om det som sker i hennes hus. Hon uppger vidare att det inte finns några hyreskontrakt mellan henne och de som bor där.

Nej, det är kompisar, kompisars kompisar och det jag vet är att de har det bättre här än i Bulgarien en tid.

Hennes åsikt om att de kringboende svenskarna däremot definitivt inte ”har det bättre” av hennes hyresgästers leverne tas inte upp i artikeln.

Många polisutredningar

Under 2009-2010 har personer som befunnit sig i fastigheterna figurerat i 15 olika polisutredningar:
3 fall av misshandel
3 olovliga hot
2 fall av inbrott i villa
1 grov misshandel
1 skadegörelse
1 olovligt förfogande
1 olovligt elkraftsavledande
1 egenmäktigt förfarande
1 miljöbrott
1 bedrägeri

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt