söndag 28 november 2010

Bilmordet i Stockholm: Hämndmotiv för broderns död?

BILMORDET I STOCKHOLM I fredags kväll stod en röd Golf utanför restaurangen Curry House på Scheelegatan, ett kvarter från polishuset på Kungsholmen, i centrala Stockholm. I baksätet befinner sig David Abraham Karlberg, född 1988, från Uppsala och tidigare friad för ett dödande knivdåd. En 17-åring går fram till bilen och skjuter flera skott genom sidorutan. David Abraham Karlberg dör direkt. Två skott träffade huvudet. Polisen larmades klockan 19.24. Gärningsmannen grips i närheten och ett mordvapen säkras.

Hämndmotiv

Den 17 februari 2008 befann sig den nu dödsskjutne David Abraham Karlberg narkotikapåverkad tillsammans med Zollfikhar ”Zozo” Khalil, född 1990, på en gångstig nära Sirusgatan i Bergsjön i Göteborg. Under oklara omständigheter urartade en lek med morakniv dem emellan. Zollfikhar ”Zozo” Khalil fördes med livshotande skador till sjukhuset där han opererades akut men avled en vecka senare den 26 februari 2008 efter att man stängt av respiraton.

David Abraham Karlberg åtalades för mord alternativt grov misshandel med vållande till annans död men tingsrätten friade honom från alla brottsmisstankar efter en tre dagar lång rättegång.

Zozo var vid tiden för hans död åtalad för rån, övergrepp i rättssak och olaga hot. Bland annat sysslade han med ”bötning”, vilket är en relativt ny form av utpressning eller rån som förekommer bland unga runt om i Sverige och är vanligt på invandrartäta skolor.

Tingsrätten skrev i domen:

"Det har inte framkommit någon omständighet som tyder på att David Abraham Karlberg haft anledning att uppsåtligen sticka en kniv i Zollfikhar Khalil. Tvärtom var de väldigt goda vänner. Den misstänkte stannade kvar på platsen och försökte stoppa blödningen, vilket ter sig svårförklarligt om han av oaktsamhet eller misstag orsakat skadan”

Häktad

  • Khodor Khalill, född 1993-01-23, från Angered.

Khodor är både en storväxt kampsportare och lillebror till Zollfikhar ”Zozo” Khalil. Sedan broderns död har han inte varit sig själv. Därför talas det om ett hämndmotiv. Khodor häktades i dag söndag på sannolika skäl för mord, den högre misstankegraden. Han är tidigare ostraffad men familjen har inte varit befriade från problem. En annan äldre bror i 25-årsåldern är kriminellt belastad och har kopplingar till gänget ”Angereds tigrar”.

//

Med tanke på ”Angereds tigrar” och den kriminelle storebrodern är det inte alls omöjligt att denne ordnade vapnet och skickade fram lillebror, speciellt med tanke på hans unga ålder. Det är livstid för mord först vid 21 år fyllda. Unge Khodor lär får sluten ungdomsvård i max fyra år.

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt