söndag 21 november 2010

Kastbergamordet: Morddömd zigenare har flytt landet

KASTBERGAMORDET Den 70-årige lantbrukaren Knut Nilson hittades rånmördad den 16 maj 2008 i sitt hus i Kastberga utanför Eslöv i Skåne. Man hade bakbundit den svårt misshandlade gamle mannen och lämnat honom åt sitt öde. Polisen tror att det handlar om ett rån som gått väldigt snett. I tingsrätten åtalades två zigenare från Serbien som sedan friades. Domen överklagades och hovrätten fällde den ene för mord – men nu visar det sig att han flytt landet.

Lunds tingsrätt friade Mehmed Dzafic, född 1989 och svensk medborgare, för mord samt våldtäkt. Döms för misshandel, grov kvinnofridskränkning, försök till grov stöld, försök till rån, rattfylleri, narkotikabrott till fängelse 10 månader.

Hovrätten över Skåne och Blekinge ändrade domen och dömde Mehmed Dzafic för mord till fängelse i tio år. Samtidigt justerades domen för rån till grov stöld. Han ska också betala skadestånd till den mördade lantbrukarens dödsbo med 24 178 kronor jämte ränta.

På flykt

Nu är han på fri fot (av någon anledning) och flytt landet. Polisen har utfärdat en internationell efterlysning. Mehmed är 174 cm lång och talar romani, serbiska och svenska.

Den som har uppgifter om Mehmed Dzafic ska kontakta polisen, telefon: 114 14

Mer om Kastbergamordet samt domarna
Kastbergamordet

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt