måndag 22 november 2010

Kraftig bomb exploderade på Rosengård

EXPLOSION En explosion inträffade tidigt på morgonen i en butik på Bennets väg i Rosengård i Malmö. Explosionen var så kraftig att fönstren i fastigheten mittemot blåstes ut. Ett ögonvittne såg två personer springa från platsen mot Amiralsgatan. Enligt Bo Paulsson, inre befäl vid polisen i Malmö, rörde det sig om en rejäl smäll. Den drabbade lokalen inrymde en butik kombinerad med restaurang. Polisens tekniker har inlett en undersökning på platsen.

Sprängladdningen var placerad utanför butiken, mellan en cementstolpe och butikens fönstret. Enligt polisen finns ingen känd hotbild mot butiken.  Enligt polisen finns skador upp till tredje våningen i den åttavåningsfastighet på Bennets väg där explosionen inträffade.

Enligt ett ögonvittne skall de inglasade balkongerna har flyttat sig på våningen ovanför den lilla närbutiken där explosionen inträffade. En person som bodde på fjärde våningen berättade att han vaknade av att sängen flyttade sig när det small.

Butiksgaller har flugit tvärs över gatan till följd tryckvågen. Området spärrades av för teknisk undersökning under måndagsmorgonen. Enligt uppgift ska restaurangen - ”Orient baguette” - har öppnat så sent som i början av 2010. Det är en så kallad ”bokal” – kombinerad affärslokal med bostad baktill. MKB äger fastigheten.

Skånskan

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt