tisdag 9 november 2010

Zigensk medborgarrättskämpe dömd för grova bedrägerier

TJUVAR Den 31-årige zigenerskan Lavinia Olmazu, en ledande person inom rörelsen för zigenarnas mänskliga rättigheter i Storbritannien, har dömts till 2 år och tre månaders fängelse för att tillsammans med sin partner Alin Enachi och 172 andra rumänska zigenare svindlat engelska staten på 2,9 miljoner pund, drygt 31 miljoner kronor. Svindleriet har riktats mot det engelska välfärdssystemet där man med hjälp av falska papper lyckats lura myndigheterna på dessa avsevärda belopp.

I England har inte rumänska zigenare rätt att ta del av vissa förmåner inom välfärdsystemet såvida man inte kan bevisa att man har en fast anställning. Detta har Olmazu, hennes partner Enachi och sex andra haft som grund för sitt bedrägeri. Man har startat företag och därefter skrivit falska anställningsbevis och andra förfalskade papper, exempelvis referenser, för att därmed möjliggöra för de rumänska zigenarna att lura engelska staten.

Därefter har zigenarna fått betala kontant till Olmazus liga för att få ut sina papper som bland annat gav dem rätt till skatteavdrag, gratis barnomsorg och andra förmåner.

BBC

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt