onsdag 10 november 2010

SD ifrågasätter regeringens arbetskraftsinvandring

PRESSMEDDELANDE Sverigedemokraterna har riktat hård kritik mot regeringens regler kring arbetskraftsinvandringen. Den senaste tidens uppmärksammade avslöjanden i Dagens Nyheter bekräftar det partiet länge hävdat. Jimmie Åkesson kommer på torsdagen den 11 november i riksdagens kammare att ställa en fråga till statminister Fredrik Reinfeldt om den förda politiken kring arbetskraftsinvandringen.

I en interpellation ställd till migrationsminister Tobias Billström (M) ifrågasätter Sven-Olof Sällström (SD), ledamot i arbetsmarknadsutskottet, den reform av arbetskraftsinvandringen som den borgerliga regeringen genomförde 2008. Regeringens reform är en lönedumpningspolitik som Sverigedemokraterna länge kritiserat och som nu börjat ifrågasättas på allt fler håll, både i medier men även bland facken.

Sven-Olof Sällström (SD) kommenterar:

– Alliansen har agerat på ett ansvarslöst sätt både nu och då när man införde den nya politiken på detta område. Jag stod i kammaren redan i den allmänpolitiska debatten den 4 november innan DN:s avslöjanden och kritiserade den nuvarande politiken kring arbetskraftsinvandringen, och jag kommer att fortsätta göra det.

–  Min fråga till migrationsminister Tobias Billström är om Sveriges regering överhuvudtaget tänkt igenom den nuvarande lagstiftningen med hänsyn till de svenska löntagarna och vilket ansvar man tar för att följa upp och kontrollera resultatet.

För mer information:

Pressekretariatet
08 – 500 00 055

MyNewsdesk

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt