tisdag 23 november 2010

Vi ville också prova att råna

RÅNPRAKTIK Då de två 15-åriga pojkarna känner många som rånar ville de själva prova på att göra detsamma. Under tre dagar slog de till två gånger, beväpnade med en stor kökskniv och ett långt skohorn begav de sig ut i natten med resultatet att två unga kvinnor blev brutalt överfallna och rånade.

I första fallet gick de längs en cykelbana då de fick syn på en kvinna som kom gående. De stannade vid en gångtunnel och väntade tills hon passerat innan de springer fram och tryckte ner henne på marken. I förhör berättar kvinnan att en av killarna hade en mörk rånarluva på sig och i handen höll han en kniv. De tog hennes mobiltelefon, Ipod, kortfodral och väska innan de springer därifrån med bytet.

Två dagar senare var det dags igen. De hade druckit och bestämmer sig för att råna igen. De säger sig ha behövt pengar till cigaretter, alkohol och godis. Även denna gång blir offret en ung kvinna.

Då kvinnan kommer cyklande längs en väg ser hon två personer som går framför och blockerar vägen varpå en tar tag i henne och cykeln. Sen får hon en knuff så hon flyger av cykeln. Hon får panik och hennes första tanke är att de kommer vålda henne. På sig har hon dock ett överfallslarm som hon utlöser. Pojkarna sliter åt sig hennes väska, som innehåller en påse godis, två femkronor och två pennor, och springer därifrån.

Några vänner till kvinnan hör övarfallslarmet och springer fram till henne. De tar sedan upp jakten på rånarna och söker på Facebook och Apberget där de lyckas identifiera en av de två pojkarna. De sätter sig i bilen och åker mot rånarens hem, får syn  på honom, hoppar ur bilen och tar tag i honom. De säger åt honom att de skulle gå hem till hans föräldrar, varpå pojken blev jätterädd och berättade allting.

Tack vare kvinnans vänner kunde polisen snabbt få tag på de båda 15-åringarna som erkänt och i går åtalats för två fall av rån.

Åtal

Alexander Fahlén, 940920, och Teshan Edward Bulner, 941204, åtalas misstänkta för två fall av rån.

Umeå tingsrätt, mål nr B 2290-10

VK

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt