tisdag 16 november 2010

Asylsökande zigenare stjäl som korpar

ASYLSÖKANDE TJUVAR På Öland samt bland annat i Lindesberg har man inhyst asylsökande zigenare från Serbien. Ett antal av dessa passar på att stjäla i lokala affärer och högen med anmälningar växer ständigt.

Vi börjar med återkommande Lindesberg i Västmandland. Affären Titt-in har haft ett 10-tal "bekräftade" stölder den senaste tiden. Man har dessutom hittat bortplockade larmbrickor gömda i butiken vid flera tillfällen, varför antalet stölder egentligen är mycket större än så. I fredags uppehöll sig ett par i 40-årsåldern i butiken och när de sedan gick ut så ljöd larmet. Det visade sig att kvinnan hade stulit kläder till ett värde av 500 kronor. Butiksägarna berättar att de var propert klädda samt hade pengar på sig. När de blev påkomna försökte mannen köpa sig ur situationen och började plocka fram femhundringar. Ägarna markerade dock att man inte var intresserade att släppa kvinnan. Polis tillkallades och kvinnan fördes till polisstationen för förhör.

Under måndagen utsattes butiken på nytt för en klädstöld. Man lyckades gripa tjuven utanför och polis tillkallades.

ÖLAND På den lilla ön har man inhyst zigenare på minst två campingplatser. Ur Ölandsbladet (papperstidningen), den 13 november 2010:

"ASYLSÖKANDE BAKOM SNATTERIVÅG

Tre snatterier under loppet av några timmar. Alla med den gemensamma nämnaren asylsökande tillfälligt bosatta på Lundegård.

- Tyvärr är det så. Tråkigt, kommenterar Magnus Areskog, teamchef för polisen på Öland.

Samtliga tre snatterier ägde rum i Borgholm och på onsdagen.

- Den första vid lunchtid på Hemköp, då för en liten summa, berättar Magnus Areskog.

Nummer två inträffade längre ner på Storgatan där personalen på Netto avslöjade en man i full färd med att smita ut med varor värda cirka 700 kronor. Konfronterad av polis och personal ska han ha skyllt på sina barn. Det tredje, och samtidigt största snatteriet, hände på ICA i Köpingsvik där två kvinnor i sällskap med flera mindre barn tog med sig varor för 2 500 kronor utan att betala. Andra kunder i butiken larmade personalen som i sin tur ringde polisen och polisens ingripande mot kvinnorna ägde sedan rum på Lundegård.

- Varorna hade lagts i en medhavd barnvagn, konstaterar Magnus Areskog.

- Misstänkta är två kvinnor hemmahörande på Lundegård och tyvärr är det så att samtliga personer i dessa snatterier är hemmahörande där. Tråkigt. "

"Enligt uppgifter till Ölandsbladet hamnar brottsmisstänkta asylsökande i det översta skiktet av utredningshögen, i Lundegårds fall cirka 500 akter tjock."

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt