lördag 20 november 2010

Förståeligt att SD bojkottar rövskalle-journalister

OPINION Jag har full förståelse för att sverigedemokrater inte rättar sig efter skenjournalistiken i att emellanåt bli intervjuade för att media ska kunna få ett pressetiskt alibi i sina hårt vinklade artiklar och inslag om SD. Samma lakejer inom etablissemangsmedia som alltid hävdat sin frihet att refusera annonser, debattartiklar och insändare från SD förväntar sig nu att SD ovillkorligen ska låta sig intervjuas av dem. Sverigedemokraterna åtnjuter exakt samma frihet och har ingen som helst skyldighet att ställa upp på smutskastningen.

Varför är SD intressanta för journalister först nu? Pågår det verkligen en demokratisk renässans på nyhetsredaktionerna, eller är det bara ofrånkomligt att låta SD komma till tals nu när det går upp för alla att det finns ett samhälleligt stöd för SD:s verklighetsbeskrivning? Naturligtvis handlar det inte om några journalistiska förpliktelser utan taktiska överväganden. En fortsatt uppenbar särbehandling av partiet skulle ju kunna gynna SD.

Samma journalister som slår sig för bröstet och hävdar att de granskar makten och värnar om Sveriges demokrati har inte skrivit en enda rad om att Sverige enligt grundlagen snart officiellt blir ett mångkulturellt EU-protektorat. Vilka journalister har skrivit om politikernas hyckleri i att hävda att de vill göra något åt Sveriges segregation trots att samma politiker stött en mångkulturell segregationspolitik sedan 1975? Nu ska det definitivt bli tvingande att uppmuntra etniska, kulturella och religiösa minoriteter att fjärma sig från det svenska majoritetssamhället istället för att de blir en del av detsamma. De som säger sig vilja lösa integrationsproblemen vill alltså inte att det ska finnas något svenskt att integrera sig till.

Sverigedemokraterna har ingen anledning att rätta sig efter normer satta av en liten grupp journalister som gjort karriär på att vara ”experter” på SD då de utnyttjat mediaklimatet som utestängt sverigedemokrater från att själva kommentera vilka de är och vad de står för. Varför då inte belöna mer seriösa journalister med intervjuer och öppenhet samtidigt som man stänger dörren för journalister med egna agendor? Så kallade journalister som livnär (ja de får till och med statligt stöd för det) sig på att upprätthålla SD:s stämpel som ”främlingsfientliga” bör naturligtvis inte bemötas med naivt fjäskande i förhoppning om att de ska skriva mer nyanserat om SD.

Flera journalister skulle bli arbetslösa, och en viss tidskrift skulle tvingas lägga ned, den dagen SD behandlas som övriga riksdagspartier. För inte finns det ”experter” och tidskrifter som kan bli rika på att hålla föreläsningar om Vänsterpartiet eller sitta i morgonsoffor och snacka skit om Moderaterna.

Till alla sverigedemokrater vill jag säga: våga lita på gräsrötterna och alternativa medier istället för att slicka den hand som slår er. Självklart ska SD synas och höras i etablerade medier men det är fullt förståeligt att ni även utnyttjar friheten att tacka nej till en och annan ”rövskalle”.

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt