torsdag 11 november 2010

Misshandlade domaren somaliska fotbollsspelare avstängda

DOMARMISSHANDEL PI skrev tidigare om domaren som visade ut en spelare – då såg hela laget rött. Samtliga spelare attackerade domaren med slag, sparkar och stenkastning och jagade honom av planen. Händelsen utspelade sig på en söndagseftermiddag för drygt en månad sedan på Helenehoms IP i Malmö. Matchen stod mellan seriösa Husie IF och ett reservlag som behövde tillhöra en förening, Heleneholms SK 2, för att få spela seriespel. Laget består av merparten somalier.

Domarmisshandeln

Efter att det somaliska reservlaget fått en man utvisad sprang först hela avbytarbänken fram mot domaren och började misshandeln genom att slå och sparka efter honom. Resten av laget hängde sedan på och med slag, sparkar och stenar jagade de domaren av planen. Han lyckades ta skydd i ett omklädningsrum tills polisen anlände till platsen i ett omklädningsrum. Matchen avbröts därefter och spelarna anmäldes för utredning.

Straffen

Fem spelare har ringats in som de värsta bråkmakarna och stängs av från all idrott i mellan åtta månader och ett år. Domarens rapport ligger till grund för beslutet.

Fyra spelare stängs av i åtta månader, från den 15 oktober i år till den 15 juni 2011, och en av dem i ett helt år – till och med den 15 oktober 2011.

– Vi ser allvarligt på det inträffade. Det går stick i stäv med vårt beslut om nolltolerans, säger Mats Hansson, tävlingsansvarig på Skånes fotbollsförbund.

– Men nu är laget och spelarna är väck från vår förening. Det kostade för mycket av vårt anseende. Beslutet fattades direkt efter det som hände, berättar Heleneholms ordförande Carsten Reutergard.

– Det är hårda bestraffningar, även om vi kan stänga av spelare upp till två år. Men här stängs de också av från all idrott och laget utesluts från vidare seriespel. Vanligtvis sker det efter upprepade förseelser, säger Mats Hansson.

– Anmälan var mycket detaljerad och det fanns även andra representanter för domarkåren på plats. Laget fick möjlighet att yttra sig, men hörde aldrig av sig, så det finns igen motbild, säger Mats Hansson.

Laget längst fram
SDS

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt