måndag 19 september 2011

Danska medier hymlar inte om invandrares sexövergrepp

SEXÖVERGREPP/MEDIA Som PI vid åtskilliga tillfällen rapporterat om, senast HÄR, gör svenska medier vad de kan för att dölja invandrares överepresentation som förövare till grova brott. I våra nordiska grannländer är det annorlunda, något en nyhetsnotis i Lokalavisen/Helsingör om några danska invandrarkillars sexövergrepp mot en minderårig flicka med all önskvärd tydlighet illustrerar.

I svenska mediers rapportering kring brottslighet utelämnas regelmässigt uppgifter av allmänintresse om förövares etnicitet. Det är troligen endast en tidsfråga innan det svenskfientliga och nationalmasochistiska diskriminerings- och kränkningsparadigmet skrivs in som ett undantag i tryckfrihetsförordningen så att det i framtiden blir olagligt att rapportera sanningsenligt om invandrarbrottslighet.

Vårt södra grannland Danmark har länge varit ett föredöme när det gäller invandringspolitik och kampen mot invandrarkriminalitet. För många danska medier är det också en självklarhet att man inte i onödan misstänkliggör sitt eget lands medborgare i brottssammanhang genom att medvetet utelämna uppgifter som kan frita etniska danskar från misstanke.

Följande artikel i danska Lokalavisen/Helsingör om hur en minderårig flicka blir utsatt för sexövergrepp av invandrare vore närmast otänkbar i Sverige:

Fyra invandrarkillar höll fast 13-åring och tog henne på brösten

En endast 13-årig flicka blev på måndagskvällen på Helsingörs station utsatt för ett mycket obehagligt sexövergrepp från fyra invandrarkillar i 18-årsålden med turkiskt utseende, berättar polisen på Nordsjälland för Lokalavisen/Helsingör på tisdagen.

Den 13-åriga flickan klev vid cirka 20:30-tiden på måndagskvällen av bussen vid Helsingörs station och gick därefter över gatan för att ta Lokalbanans tåg till Snekkerstens station, berättar Bjarne Vestergaard från Helsingörs lokalpolis.

Flickan har senare förklarat att stationen på måndagskvällen verkade tom men att det vid den perrong som Lokalbanans tåg skulle avgå ifrån stod fyra unga män i åldern 18-19 år med turkiskt utseende.

De fyra killarna stod och rökte men när de fick syn på den minderåriga flickan försökte de få henne att gå fram till dem, men hon ignorerade deras ”invitation”.

De unga männen tog dock ingen notis om flickans ointresse utan gick i stället själva fram till henne för att säga hej. Därefter utvecklade sig händelserna snabbt:

En av killarna tog tag i den endast 13-åriga flickan och pressade upp henne mot en mur på stationen, vilket fick flickan att be honom låta henne vara.

Trots flickans uppmaning om att låta henne gå fick hon inte lov till det och en annan av de unga invandrarkillarna drog ned blixtlåset på hennes tröja, drog ned den över hennes axel och började tafsa henne på brösten.

Strax efter blev sextrakasserierna iakttagna av en cirka 50-årig kvinna som ropade ”Vad håller ni på med” vilket fick sextrakasserarna att ta till flykten in i den närbelägna färjeerminalen, varefter de försvann.

Den cirka 50-åriga kvinnan frågade den 13-åriga flickan om hon var OK och sa att hon skulle ta vara på sig själv, innan hon lämnande stationen, har flickan förklarat för polisen.

Efter övergreppet tog den trakasserade flickan tåget hem till sin far i Snekkersten, som klockan 21:15 anmälde det våldsamma sexövergreppet till polisen på Nordsjälland, som enligt flickan inträffade klockan 20:40, strax innan tåget skulle avgå.

Polisen på Nordsjälland vill mycket gärna komma i kontakt med kvinnan som jagade de fyra sextrakasserarna på flykten och med eventuella andra vittnen som har sett de fyra unga männen stå på stationen på måndagskvällen i tidsintervallet 20:30-20:40.

Kvinnan som polisen gärna vill tala med är cirka 50-55 år med kort hår och glasögon, berättar Bjarne Vestergaard för Lokalavisen/Helsingör.

Uppgifter kan lämnas personligen på polisstationen på Prövestensvej 1 i Helsingör eller på telefonnummer: 114 alt. 49 27 14 48.

Signalement:

Den 13-åriga flickan har för polisen på Nordsjälland sagt följande om sextrakasserarnas utseende och klädsel:

Gärningsman A: En dansktalande man med turkiskt utseende, omkring 175 centimeter lång, kortklippt och cirka 18 år. Gärningsmannen höll fast 13-åringen under övergreppet.

Gärningsman B: Också en man med turkiskt utseende på cirka 19 år, cirka 175 centimeter lång och iförd en slags Adidas-tröja med orange och gröna ränder på ärmarna.

Gärningsman C: Man med turkiskt utseende på cirka 19 år, som hade en keps löst sittande på huvudet.

Gärningsman D: Inte närmare beskriven mer än att han också var en man med turkiskt utseende i ungefär samma ålder som de övriga.

Gärningsman C och D förhöll sig passiva men stod och flinade medan övergreppet mot den 13-åriga flickan pågick.

Lokalavisen/Helsingör

PrintFriendlyShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt