måndag 12 september 2011

Mer dokumentation krävs om vanvårdade

VANVÅRD Maria Larsson, KD och hälsominister, kommenterade i morse det igår fattade beslutet att ingen ersättning ska betalas ut till de som blev vanvårdade i skrupellösa fosterhem mellan 1920 och 1980. Hon uppgav som skäl till beslutet att ”det saknas dokumentation”. Att dokumentation saknas brukar ju inte vara något problem i andra sammanhang, t ex de ensamkommande flykting”barnen”.

Maria Larsson, vår lilla humana hälsominister, ville inte ställa upp på en direktkonfrontation i Gomorron Sverige, utan meddelade sig bara via förinspelad kommentar.

Vi har verkligen försökt gå till botten med det här… men kommit fram till att det inte går att göra på ett rättssäkert och rättvist sätt. Och här handlar det om bristande dokumentation.

Hur kommer det sig att dokumentationen är så viktig i just dessa fall? Sammanlagt skulle ersättningarna till de drabbade uppgå till c:a tre miljoner, en spottstyver för en regering som lägger ner miljarder på genustrumpeter, onödiga myndigheter och en totalt urspårad flykting- och invandringspolitik.

Ett ensamkommande rynkigt skäggbarn (naturligtvis utan ID-handlingar) kostar staten 1,2 miljoner per år. Då har ”barnet” fullständig, hundraprocentig service dygnet runt. Var finns ”rättssäkerheten” och ”rättvisan” då? För att inte tala om ”bristande dokumentation”?

Men det är klart. De vanvårdade är ju svenskar. Och för oss gäller helt andra regler.

SVT

PrintFriendlyShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt