tisdag 20 september 2011

SD: Miljardrullning som ger få jobb

PRESSMEDDELANDE Kostsamma satsningar som skapar få nya jobb. Så beskrivs regeringens höstbudget av Sverigedemokraterna. Jimmie Åkesson, partiledare, kommenterar:

– Trots att man försöker påskina annat verkar regeringen ha tappat det jobbskapande perspektivet. Den enskilt största satsningen som presenteras är sänkt krogmoms vilket i bästa fall ger omkring 3000 jobb och som slutat med fiasko i andra länder. Samtidigt lägger regeringen ungefär lika mycket pengar på fortsatta instegsjobb som enbart omfattar nyanlända invandrare. 11 miljarder används för att skapa sysselsättning för i bästa fall 6000 personer. Jag tycker inte att det är ett ansvarsfullt sätt att hantera skattemedel.

Sverigedemokraternas ekonomisk-politiska talesperson Johnny Skalin efterlyser satsningar på de äldre:

– Det är djupt otillfredsställande att pensionärerna återigen glöms bort. Den sänkta pensionärsskatten skjuts fram på obestämd framtid. Samtidigt väljer man att höja högkostnadsskyddet för vård och läkemedel. Detta är avgiftshöjningar som slår hårt mot svaga grupper som under lång tid fått stå tillbaka i regeringens tidigare reformer. Denna besparing som nu görs på sjuka och gamla är ungefär lika stor som den summa som läggs på att öka en redan omfattande anhöriginvandring till Sverige.

– Bland de saker vi välkomnar finns en utökad satsning på yrkeshögskola. Detta var något vi efterlyste redan i våras och även om vi gärna ser en ännu kraftigare satsning är det glädjande att regeringen väljer att lägga mer pengar på denna mycket framgångsrika verksamhet.

– I vårt budgetalternativ som presenteras om ett par veckor kommer vi visa att man genom att föra en ansvarsfull invandringspolitik och en slimmad biståndspolitiken i överensstämmelse med FN:s rekommendationer kan möjliggöra så väl kraftiga satsningar på den allmänna välfärden som en avskaffad straffbeskattning av pensionärerna.

Mynewsdesk

PrintFriendlyShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt