lördag 10 september 2011

Ny moderat kriminalpolitisk giv: låt bussarna göra mellanstopp

NYTÄNKANDE I det nya svenska mångkriminella samhället tarvas kriminalpolitiskt nytänkande. Att gripa rånare, våldtäktsmän och andra våldsverkare fungerar inte längre när hela bostadsområden blivit brottshärdar. Men det nya Sverige har som tur är de nya moderaterna med deras nya kriminalpolitik – mellanstopp för bussar och trygghetsvandringar.

Nattbussarna ska stanna där passagerarna vill kliva av i stället för vid de fasta hållplatserna säger moderaternas partisekreterare Sofia Arkelsten:

- Det är ett enkelt sätt att öka tryggheten. Fler poliser räcker inte.

Och visst är det så. Polisen befinner ju sig i krig med de mångkriminella gängen och har helt förlorat kontrollen över vissa områden, så eventuella fler poliser behövs förstås ”vid fronten”. I Göteborg gick länspolismästaren nyligen ut med ett öppet brev till sina underlydande där stadsdelar som Hisings Backa beskrivs på ett sätt som ger assoiciationer till Bagdad och Beirut.

Den geniala idén med att låta bussförarna ta över uppgiften att skapa en trygg och säker offentlig miljö för medborgarna medan polisen är ute och krigar ingår som en del i ett kommunpolitiskt program. Här ingår även ett annat käckt förslag om så kallade trygghetsvandringar där kommunföreträdare och medborgare tillsammans kartlägger otrygga områden.

Arkelsten vill att åtgärdsprogrammet ska vara så konkret som möjligt. Hon vill undvika ”fluffiga skrivningar” säger hon. Om de här förslagen var de minst ”fluffiga” kan man undra hur de förslag som inte kom med såg ut – dela ut blommor till buset?

Några kopplingar mellan Sveriges havererade invandrings- och integrationspolitik och den skenande kriminaliteten och ökande otryggheten på gator och torg finns förstås inte – det vore närmast rasistiskt att antyda - och följaktligen finns heller inga förslag i programmet med sådant fokus.

Ett krux med moderaternas bussförslag är förstås att flera bussbolag överhuvudtaget inte längre åker in i de lagslösa områdena nattetid eftersom man där ofta möts av ett regn av stenar och ibland också beskjutning med skarpladdade vapen. Inför framtiden dristar sig PI att ge moderaterna ett tips: lite mer reality check resulterar ofta i lite mindre naiva skrivbordsprodukter.

DN

PrintFriendlyShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt