tisdag 13 september 2011

Seved i Malmö en orgie i trakasserier mot boende

GANGSTEROMRÅDE Det handlar om invandrartäta bostadsområdet Seved i Södra Sofielund i Malmö. Skottlossningar, skottskadade, knivskadade, personrån, misshandel, bränder, knarkhandel och inte minst trakasserier mot boende som vågar säga till är inslag i vardagen. En dag roade sig invandrargängen med att hota byggjobbare, förstöra byggnadsarbeten, krossa rutor, anlägga minst en mordbrand, kasta sten, och skjuta raketer mot bilar, hus samt mot polisen.

De boende upplever sin närmiljö som otrygg och har flera gånger påtalat att man kräver resoluta polisiära åtgärder. Polis och socialtjänst har gjort stora insatser, men verkar i sammanhanget närmast handlingsförlamade. Även Malmö stad har lagt energi och pengar på att rusta upp området men det fortsätter spåra ur. Det har till och med gått så långt att Malmö stad fått flytta på verksamheten i Äpplets förskola på grund av bråk och dålig miljö. Förskolan med 38 platser ligger endast ett tiotal meter från den ökända Rasmusgatan vid Sevedsplan. Föräldrarna till förskolebarnen vågar knappt lämna och hämta sina barn mitt på ljusa dagen. Ännu ett offer som mångkulturexperimentet skördat.

I februari sände Kanal 5 ett avsnitt ur serien "Den hemliga miljonären". Kvinnan ifråga skulle bo i området Seved men det blev allt annat än lugnt. Hoten började redan då teamet anlände till området och slutade med att de fick fly hals över huvud. Bland annat sa gänget ”Vi har våra egna lagar. Ni har inget här att göra" och "vi vet att du är här, vi ser dig hela tiden". Situationen blev så hotfull att man tvingades flytta miljonärskan till ett hotell.

Aftonbladet

Hotad kvinna tvingades flytta

En boende kvinna skrev ett på Flashback forum om trakasserierna. Det läste invandrargänget och anföll med ägg, stenar, fyrverkerier och lök under våren och försökte även bryta sig i hennes lägenhet samt hotade henne till livet. Delar av händelsen filmades.

I samband med attacken kom en polispatrull till platsen och grep en tonåring misstänkt för mordhot och skadegörelse. Polismännen lämnade platsen – och för en stund var det lugnt. Men snart dök ett ännu större gäng upp och denna gång bombarderades hennes fönster igen med lök, ägg och fyrverkeripjäser. Under båda attackerna krossades fönsterrutor i kvinnans bostad. Hon har sedan dess tvingats flytta från området för att slippa alla hot och trakasserier.

Malmö tingsrätt dömde i våras den gripne ynglingen, irakiern Omar Chehade, född 1993, för skadegörelse till ungdomstjänst 35 timmar samt fick utge skadestånd med 5000 kronor till den drabbade kvinnan. Han fick trots flera år i Sverige ha arabisk tolk under förhandlingen.

Åldrig kvinna trakasseras

En som inte flyttat ut är Marketta Tyrot, en pensionerad tuff dam. Hon vägrar vika undan. Hon bor vid torget på Sevedsplan och har trakasserats i tre års tid. Senast i fredags då gängen bombaderade hennes lägenhet med råa ägg. Möbler, TV:an, fönster och annat blev nedkladdat. Tidigare har hon fått en sten genom rutan till vardagsrummet och före det var det också ägg. Attackerna är polisanmälda.

KvP

Marketta Tyrot blev 2002 grovt misshandlad och fick tre utslagna tänder, trasiga glasögon och blåmärken över hela kroppen. Det var när hon åkte hem till två män för att äta middag och festa. En av männen sa då att han ville att de skulle ha "lite roligt". Marketta vägrade och var på väg därifrån när mannen gav sig på henne. Hon polisanmälde mannen och hon undersöktes på sjukhus. Trots den svåra misshandeln la åklagaren ner förundersökningen några veckor senare. Att samhället trodde mer på männen än på Markettas misshandlade kropp var en ännu värre kränkning än brottet, tyckte hon.

PrintFriendlyShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt