fredag 30 september 2011

Zigenargäng dömda till åtta års fängelse för åldringsrån

NORGE Ligan på fyra personer åkte runt i Europa med ett enda syfte: att råna gamla människor i deras hem. Deras äldsta offer var 92 år, men många var mellan 85 och 90 år. Våldet zigenarna använde var så grovt och brutalt att det är ett under att ingen av det gamla miste livet. Nästan varje dag rånade de en eller flera äldre, men gäckade polisen i flera månader.

I tingsrätten dömdes huvudmannen till sex års fängelse, de andra fem år. Då man ansåg att straffen var alltför höga så överklagade de domen till hovrätten. Men hovrätten skärpte alltså straffen till åtta års fängelse för huvudmannen, resten fick sju respektive sex år. Zigenarligan gick till väga på samma sätt vid varje rån. De ringde på hos en gammal, försvarslös människa som de plockat ut i förväg, hade någon förevändning för att komma in och sedan började misshandeln och jakten på värdesaker och pengar.

Det började med en 85-årig ensamboende kvinna i Ski förra året. Hon blev svårt slagen i huvudet och ansiktet, underkäken bröts liksom ett kindben. Hon fick en sträckning i nacken och ett antal blodutgjutningar i hela ansiktet. Dessutom slet de hennes gamla vigselring från fingret och rev armbandsuret från hennes underarm. 85-åringen överlevde, mot alla odds.

Ett äkta par, 78 och 81 år, blev överfallna i sitt hus. Våldet var som i tidigare fall extremt brutalt och slutade i käkbrott och andra ansiktsskador. Paret har blivit ångestfyllda och lider av otrygghet i sitt hem.

Rune B Hansen, domare:

Den grove volden fremstår som fullstendig unødvendig for å bemektige seg beskjedne verdier fra ofrene. Isteden ble samtlige ofre rundbanket i den grad at bare tilfeldigheter hindret dødelig utgang»

Att polisen över huvud taget fick tag i dem berodde på att de en dag hade stulit bensin och stuckit från en nota på 1.200 kr. Polisen fick tips om flyktbilen och fick tag i dem på E18 en stund senare. Rånoffren fick ett skadestånd på 100.000 kr vardera. Men såren i själen lär sitta kvar trots att de klarade livhanken rent fysiskt.

Aftenposten

PrintFriendlyShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt