tisdag 20 september 2011

Gabriella Svensson trakasserad av journalist

POLITISK FÖRFÖLJELSE Under natten mot söndagen den 18 september utsätts Gabriella Svensson (SD) med familj för ett attentat i hemmet i Mariestad. Fönsterrutor på såväl huset som bilar krossades och en brandsläckare preparerad med buntband så att hela innehållet tömdes kastades in. Även någon slags hemmagjord bomb försöktes kastas in, turligt nog missade man och bomben gick aldrig av. Bara ett fall i en lång rad av attacker mot framför allt kvinnliga sverigedemokrater på sistone. I dag kan vi berätta om hur en av gammelmedias journalister behandlar Svensson, som mått väldigt dåligt efter det inträffade.

Lundh på Kuba

Christer Lundh heter reportern på Mariestads-Tidningen som betett sig skamligt och självmant avsagt sig allt slags hyfs. Efter attacken har Svensson av uppenbara skäl mått dåligt. Telefonsamtalen från journalister som velat tala med henne har varit många. De flesta har respekterat hennes tillstånd och valt att lämna henne ifred – till och med Expressen. Lundh och Mariestads-Tidningen är dock ett undantag.

Han ringer och kräver att få tala med Svensson varpå även han blir upplyst om hennes situation, bland annat att hon inte sovit på två nätter och mår väldigt dåligt. Efter en del gnatande ger han sig just på den punkten men uppger i stället att han fått reda på att Svensson inte befann sig i huset då attacken ägde rum. Han får till svar att det knappast är relevant då unga vuxna sällan sitter hemma dygnet runt men att hon är skriven där och att hon har ett rum i bostaden. Lundh uppmanas också upprepade gånger att inte skriva alltför mycket om Svenssons boendesituation då detta kan innebära en ökat hotbild mot henne. Lundh blir då arg och säger arrogant att han minsann skriver vad han vill och det ska ingen lägga sig i, vad som skrivs får alla se i tidningen sen.

Strax efter detta samtal kontaktar han ändå Svensson som direkt uppger att hon mår dåligt och vill inte tala med någon journalist. Lundh börjar då rabbla diverse frågor och påståenden varav en gick ut på att hon bor hos sin pojkvän. På detta svarar Svensson åter igen att hon inte orkar prata med Lundh. Resultatet av detta samtal blev följande (dessutom är tidsangivelsen för händelsen felaktig):

Det var natten mellan söndag och måndag som henne föräldrar vaknar av oljud inne i fastigheten som ligger i Mariestads kommun. Fullmäktigeledamoten och ersättaren i regionfullmäktige (SD), bor enligt polisen inte där permanent, men hon är dock fortfarande skriven där.
Hon var uppenbarligen inte hemma hos föräldrarna när flera fönster krossades, en brandsläckare kastades in i huset och två bilar skadades.
Enligt ett pressmeddelande från SD-distriktet mår Gabriella Svensson väldigt dåligt och hon ville enligt distriktsordföranden Hanna Wigh inte prata med media igår.

Det har framkommit att Svensson tidigare mottagit hotbrev med innebörden att hon skulle våldtas och dödas.
Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand, alternativt skadegörelse.
- Vi måste ju fastslå att hotet var riktat mot henne. Det var det väl antagligen, kommenterar länskriminalchefen Lars Johansson.
Hanna Wigh ”är säker på” att hotet var riktat mot partikamraten.

MT fick sent i går eftermiddag kontakt med Gabriella Svensson som hävdade att hon visst bor på den adress där hon är skriven.
- Fast ibland bor jag hos min pojkvän.
- Det stämmer att jag fått hot via brev tidigare. Det polisanmälde jag men det har inte gett något.
- Jag kan väl säga att jag inte mår något vidare efter det här…

Lundh betedde sig allmänt aggressivt och arrogant under samtalet med såväl Wigh som Svensson och har nu alltså gjort sitt bästa för att hjälpa de som ligger bakom attacken med ytterligare uppslag till nya attacker. Huruvida Svensson var hemma eller inte vid den aktuella tidpunkten för attacken kan tyckas irrelevant, dock stämmer det att hon inte var det just den lördagskvällen utan kom hem något efteråt.

PI har sökt ansvariga på Mariestads-Tidningen för att fråga om detta uppträdande är kutym hos deras reportrar utan framgång.

Relaterat

Ny antidemokratisk attack mot kvinnlig SD-politiker
Media om attacken mot Gabriella Svensson (SD)
SDU lanserar solidaritetsfond för utsatta medlemmar

PrintFriendlyShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt