onsdag 21 september 2011

FP kräver motprestation för socialbidrag

POLITIK Erik Ullenhag (FP) är kanske rädd för att inte bli omvald som integrationsminister i den nya regeringen. Han har nu valt att sätta nyporna i alla socialbidragstagare som främst utgörs av invandrare (även illegala) och ungdomar. De ska minsann få jobba för pengarna. Och gör de inte det så dras ersättningen ner.

De arbeten som blir aktuella är parkarbete och dikesrensing. Allt ska köras i kommunernas och Arbets-förmedlingens regi. På detta vis tror Ullenhag att socialbidragstagarna ska knyta an till AF för att bli arbetssökande. Och gör det inte det så ska alltså bidraget trappas ner gradvis.

Nåja, det finns ju viss praktisk problematik. Hur ska muslimska kvinnor med heltäckande klädsel kunna jobba med trädgårdsskötsel? För att inte tala om att rota i dikena. Risken finns ju att de visar upp hela ändalykten och får hoppa från närmsta balkong. Det finns även exempel på muslimsk bön mitt i arbetet. Fem sex somaliska män fick som arbetslösa delta i ett arbetsmarknadsprojekt där man rensade diken och dylikt. Vid flera tillfällen försvann de plötsligt för att sedan dyka upp igen en halvtimme senare utan att berätta vad de gjort eller varit. Arbetsgivaren i projektet följde efter dem nästa dag och fann gänget i ett annat dike, fullt upptagna att be till den där Allah. AF fick ett samtal och handläggaren drog tillbaka deras vistelse i det projektet med tillhörande tillsägelse.

FP har som bekant ställt krav på invandrarna med jämna mellanrum. Det har varit språktester, samhällskontrakt och uppföljningar. Men allt har runnit ut i sanden eftersom ingen har nappat på förslagen. Få se nu hur det går den här gången.

SVT

PrintFriendlyShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt