fredag 23 september 2011

Egyptens fiende nr 1

EGYPTEN Michael Coren bjöd igår in den koptiskt ortodoxe prästen Zacharias Botros för att fråga hur han kände inför att Egypten plus andra muslimska länder har satt ett pris på hans huvud på 60 miljoner dollar.

Egypten har beskrivit honom som landets mest eftersökte otrogna. Detta p g a att Botros har fördömt islam som en mordisk och oresonlig, politisk ideologi. Han beskriver hur farligt det är att leva som kristen i Egypten. Kopternas antal har sjunkit till bara en tiondel av vad de var tidigare. Det är lätt att vara ”otrogen” i Egypten. Mohammed själv drev igenom sin ideologi ”by the sword”. Avvikelser i den strikta tolkningen av koranen straffas med döden. Att den som inte följer islam på ett korrekt sätt ska dödas. Att då vara kristen i ett sådant land är att leva i ständig skräck.

Det muslimska brödraskapet, som Peter Weiderud bl a har beskrivit som en tolerant och fredsbejakande organisation, är i själva verket en hårdför och oförsonlig armé som förespråkar sharia och inskränkningar av kvinnors rättigheter.

PrintFriendlyShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt