lördag 3 september 2011

John Cleese: London är inte längre engelskt

MÅNGKULTUR Allt fler engelsmän ledsnar på multikulti. Nu tar också humorlegenden och mannen som troligen personifierat engelsk humor mer än någon annan, John Cleese från Monty Python och Pang i bygget, bladet från munnen i mångkultursfrågan. Han menar att massinvandring har förvandlat London till en stad som inte längre är engelsk.

I en intervju i australisk TV sa Cleese att människor i huvudstaden känns som utlänningar på grund av att

…ursprungskulturen har upplösts. Ibland är det omöjligt att hitta en engelsk person. Jag hade en vän från Kalifornien på besök för ett par månader sedan, och när vi promenerade längs Kings Road frågade han mig: ”Var är alla engelsmän?”.

Cleese får mothugg av Londons borgmästare som rapar upp alla de vanliga flosklerna om varför multikulti är så bra. Däremot hyllas Cleese av UKIP:s alltid lika frispråkge ledare Nigel Farage (som vi sett många underhållande klipp med från EU-parlamentet) för att han formulerar:

…vad ett ökande antal människor i London tycker. Att han gör dessa uttalanden visar att han har starka känslor kring detta. Naturligtvis är andra kulturer välkomna, men Cleese gör rätt i att påpeka att det inte ska ske på bekostnad av ursprungskulturen.

Av de 8 miljoner människor som bor i London är 2,7 miljoner födda utanför Storbritannien. I staden talas 300 språk.

Förra året beklagade Cleese, som stödjer Liberaldemokraterna, att traditionella medelklassvärderingar i det moderna England fått ge vika för en ”pöbelkkultur”. Han sade också att han föredrog att bo i Bath framför London:

Jag älskar att vara nere i Bath eftersom det känns om det England jag växte upp i.

Daily Mail
The Sun

PrintFriendlyShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt