måndag 5 september 2011

Jonas Gardell kallar Sverigedemokrater för spyor.

OSMAKLIGHETER Ena halvan av svenska folkets eget mysmediebögpar, författaren, ståupparen med mera, Jonas Gardell, är inte alltid lika mysig i verkligheten som han anstränger sig för att vara i TV. Idag ägnade han exempelvis en god stund åt att twittra om spyor. Flertalet av dessa tweets var mest bara allmänt osmakliga men en av dem sticker ut från mängden. I den kallar Gardell Sverigedemokrater för spyor.

Den senaste tiden har olika företrädare för medie- och politikeretablissemanget liknat Sverigedemokrater vid bl.a. löss, råttor och grobianer. Samtidigt har andra företrädare för samma medier förfasat sig över tonläget hos invandrings- och islamkritiska röster i kommentarsfälten och infört censur. Nu drar alltså även lustigkurren Jonas Gardell sitt strå till invektivstacken genom att jämföra Sverigedemokrater med spyor.

Att publicister och politiker begär av vanligt folk vad man inte själva förmår, det är naturligtvis ett stort hyckleri. För Jonas Gardell som är homosexuell tillkommer ytterligare en dimension - medvetenheten om vad det innebär att bli trakasserad för att man tillhör en minoritetsgrupp. Det är därför särskilt anmärkningsvärt och oursäktligt att Gardell ägnar sig åt dylikt.

Om någon till äventyrs undrar över den ”nästa tweet” som Gardell aviserar ovan, så kan vi avslöja att det var följande lilla lustifikation med anledning av att Sverigedemokraten Erik Almqvist blev brutalt behandlad av krogvakter och falskt polisanmäld häromdagen. Gardell twittrar:

Ska bli spännande att se hur SD:s kampanj för hårdare tag mot brott kommer att slå mot SD:s Erik Almqvist.

PrintFriendlyShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt