onsdag 21 september 2011

Tävling i somalisk radio med AK-47:a som pris

SOMALIA En radiostation som drivs av islamistiska al-Shabab, med kopplingar till bland annat al-Qaida, driver en något annorlunda tävling där kunskaper om koranen belönas med en AK-47:a och kontanter.

Det är radiostationen Andulus, baserad i Mogadishu, som delade ut en AK-47:a och motsvarande ca 4 700 kronor i kontanter till vinnarna i ramadantävlingen nyligen. Andrapriset var inte så dumt det heller, de fick också en AK-47:a, dock med något mindre kontanter. Tredjepriset var två handgranater och ännu en något mindre summa pengar.

Fyra barn mellan 10 och 17 valdes ut för att representera varje distrikt i tävlingen som anordnades under ramadan. Utöver de dödliga priserna fick de också religiösa böcker. Detta är tredje året i rad som tävlingen hålls och bland de tidigare priserna har man bland annat delat ut raketdrivna granatkastare.

– Ungdomar borde använda en hand för utbildning och den andra för ett vapen för att försvara islam, sa Mukhtar Robow, mångårig medlem i al-Shabab under prisceremonin.

BBC

PrintFriendlyShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt