söndag 18 september 2011

Rån-Kalle gripen efter en serie restaurangöverfall

RÅNVÅG Malmö, som redan är hårt prövad av skottlossningar, mord, mordbränder och annat, har upplevt en mindre rånvåg på kort tid mot butiker och restauranger och då i de östra delarna i området Värnhem. En eller två aggressiva och maskerade unga killar har gått in och viftat med kniv och hotat till sig kontanter.

– Det var väldigt brutalt och obehagligt. Rånaren sprang in i butiken, drog kassapersonalen i håret bakifrån och höll en stor kniv mot hennes strupe samtidigt som han skrek att han dödar om någon gjorde något, säger Emir Prlja som är butikschef på Coop Extra.

Polisen var övertygade att det handlade om samma gärningsmän vid alla rånen och att de bodde i närheten.

Gripen

I veckan utsattes en ny butik för ett rånförsök, men denna gången inne vid Möllevångstorget. En ung rånare slog en kofot i skallen på butiksägaren så han började blöda kraftigt. Samtidigt befann sig en polispatrull på gatan och bevittnade gärningsmannens flykt. Han greps och det visade sig vara en 15-årig invandrarkille. I förhör erkände han delaktighet i rånvågen mot närbutiken Bahram livs, krogen Fregatten, internetkaféet Galaxy Cybercafé, mataffären Coop Ext­ra, hamburgerrestaurangen Burger King. Även Biltema har rånats men det nekar han till likaså om han haft kompisar till hjälp.

En häktningsframställan avseende grovt rån och försök till grovt rån är inlämnad och den unge rånaren heter:

Hossam Borishe

PI: Malmö hårt drabbat av knivrån
Media: Personalen berättar om rånenEn gripen

PrintFriendlyShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt