måndag 16 maj 2011

83-åring våldtagen och rånad i hemmet

ÅLDRINGSVÅLDTÄKT Den då 83-åriga kvinnan vaknade mitt i novembernatten 2010 av att det lyste i köket. Hon trodde att det var sonen som var på besök för att hjälpa henne med ett problem, i stället uppenbarade sig en okänd man framför henne med en kniv i handen som säger ”tyst, annars dödar jag dig”.

Mannen, då 23, hade tagit in sig i bostaden via balkongdörren. Exakt vad som sedan sker är sekretessbelagt, men händelseförloppet är utdraget och mannen har våldtagit kvinnan upprepade gånger oralt, vaginalt och analt och använt kraftigt våld, bland annat tog han ett så hårt struptag på henne att hon var övertygad om att hon skulle dö.

Efter övergreppet rånar mannen dessutom kvinnan på smycken, kontanter och en mobiltelefon. Åklagaren yrkade därför på grovt rån, tingsrätten menar dock att det inte ska anses som grovt utan ”ett mycket allvarligt rån av normalgraden”.

Innan mannen beger sig av hotar han kvinnan, som han säger inte får kontakta polisen. Han hotar även att ge sig på kvinnans släktingar som finns på bilder i bostaden.

Mannen har varken erkänt eller förnekat gärningen mot kvinnan och inför domen undersöktes han psykiska hälsa, vilken visar att han inte led av någon psykisk störning.

Dom

Lamin Abdikarim Ali, 870410, döms för grov våldtäkt, rån, övergrepp i rättssak, våldsamt motstånd, narkotikabrott samt brott mot knivlagen till nio års fängelse plus ett skadestånd till kvinnan på 376 000 kronor.

Falu tingsrätt, B 4311-10

Abdikarim Ali har tidigare blivit dömd för grov våldtäkt och rån (B 1482-06) samt rån och olaga hot (B 134-08).

Jenny

Den kvinna Abdikarim Ali våldtog 2004 var Jenny Lemon, ett mycket uppmärksammat fall (läs mer).

Media

DT
Dala-Demokraten

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt