onsdag 25 maj 2011

SDU-flygbladsutdelning med riksdagsledamot William Petzäll (SD)

POLITISKT VÅLD Precis en vecka efter att medlemmar i SDU Uppsala angreps av extremvänstern på öppen gata i centrala Uppsala kommer SDU att hålla en ny flygbladsutdelning på exakt samma plats och vid exakt samma tid.

Denna gång kommer även Sverigedemokraternas riksdagsledamot William Petzäll (SD) att delta i flygbladsutdelningen. William Petzäll är dessutom tidigare förbundsordförande i Sverigedemokratisk Ungdom (SDU). Representanter från lokalmedia är välkomna att höra av sig och komma till platsen.

SDU kommer att stå längs gågatan på Svartbäcksgatan i allmänhet och korsningen Svartbäcksgatan–S:t Persgatan i synnerhet. Flygbladsutdelningen börjar kl. 13.30 på torsdag.

Pavel Gamov, förbundssekreterare i Sverigedemokratisk Ungdom, kommenterar:

– Det är extra viktigt för oss att stå på exakt samma plats och vid exakt samma tid, fast en vecka senare, och markera att vi inte låter oss tystas av extremvänsterns våld och hot. SDU kommer aldrig någonsin att ge vika för terrormetoder eller låta sig tystas.

Riksdagsledamot William Petzäll (SD):

– Det som hände i Uppsala för en vecka sedan är mycket allvarligt. Samtidigt som SDU-medlemmar blev attackerade stod jag i riksdagens talarstol och utkrävde svar från justitieminister Beatrice Ask (M) om vilka åtgärder man tänker vidta för att stävja det politiska våldet. Jag fick inget konkret svar, vilket tyder på en stor nonchalans och att problemet inte tas på allvar. SDU:s demonstration i Uppsala den 5 juni kommer att bli ett test för att se om de andra ungdomsförbunden och partierna tar avstånd från det politiska våldet.

Kontakt:

Pavel Gamov, förbundssekreterare Sverigedemokratisk Ungdom (SDU)
073-515 02 45
pavel.gamov@sdu.nu

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt