måndag 30 maj 2011

Skolpojke var 19-årig illegal invandrare

STORBRITANNIEN En 19-årig illegal invandrare fick skolan att gå på att han endast var 15. Han avslöjades först när han greps efter att ha knivskurit två tonåringar med en trasig flaska.

19-åriga Niamat Miah dejtade en 15-årig flicka då han gick på South Dartmoor Community College i Ashburton, Devon på falska identitetshandlingar. För eleverna och lärarna var han känd som Sabbir Ahmed då han började skolan tidigt förra året.

Hans falska identitet avslöjades först efter att han attackerade två tonåringar som han skar i ansiktet och halsen med en trasig flaska utanför en nattklubb i Torquay. Under utredningen kom det fram att Miah egentligen var en utländsk medborgare som levde i landet illegalt – och var fyra år äldre än han uppgivit. Miah greps den 10 juni 2010.

Den numera 16-åriga Chloe säger till News Of The World att hela saken gör henne illamående när hon tänker på det och att han uppenbarligen ville ha en utbildning  men hon undrar om det inte också berodde på att han gillade yngre flickor.

– Jag är glad att vi bara kysstes och gosade, säger hon och berättar att de bröt upp efter bara en månad då han var alltför kontrollerande.

Efter att han gripits uppgav han att han var en 15-årig skolpojke som hette Sabbir Ahmed, när han egentligen var en illegal invandrare som levt i Storbritannien med sina föräldrar sedan 2004. Han använde sina falska identitetshandlingar för att skriva in sig på två skolor under två år.

Först gick han på Dawlish Community College i Devon där han låtsades vara en 13-åring fast han var 17 och flyttade sedan över till South Dartmoor Community College som 15-åring fast han var 19.

I Exeter Crown Court fick Miah fyra års fängelse efter att ha erkänt två fall av misshandel.

– Du har berättat så många lögner genom hela utredningen, sa domare Philip Wassall då domen förkunnades.

– Du har inte bara ljugit för polisen för att försöka slingra dig från att hållas ansvarig för vad du gjort men även för rätten.

Vidare sa Wassall att det var en farlig och uppsåtligen vårdslös attack och att offren hade tur som kom undan utan mer allvarliga skador.

Miah förväntas bli deporterad tillbaka till Bangladesh efter avtjänat fängelsestraff.

Daily Mail

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt