onsdag 25 maj 2011

En pedagogisk video om Israels vitala gränsskydd

FÖRSVAR Alla länder har rätt att försvara sin befolkning. Om man som Israel – till ytan en bra bit mindre än Småland – är omgärdad av fientligt inställda nationer som till ytan är 650 gånger större än sitt eget land, så är gränsdragningen av vital betydelse för att kunna skydda sig mot angrepp.

Detta är extra viktigt i dagens högteknologiska värld. Med moderna stridsflygplan passerar man över Israel från öst till väst på fyra minuter. En raket träffar tättbefolkade bostadsområden på kortare tid än så om den avfyras strax utanför Israels gräns.

I dessa turbulenta tider, inte minst i det muslimska Mellanöstern, vem kan garantera att vi in framtiden inte kommer se ännu ett anfallskrig mot Israel av islamistiska stater som Iran? Vem vet vilka som sitter vid makten i Egypten om tre år? Denna fara accentueras ytterligare när de amerikanska militära styrkorna inom kort lämnar Irak.

Videon nedan, framställd av israeliska JCPA, förklarar pedagogiskt varför gränsdragningen mellan Israel och dess grannar är A och O för den enda självvalda och riktiga demokratin i Mellanöstern.

Diverse Palestinasjalar och professionella Israel-hatare kallar all information som härstammar från Israel för propaganda (som om propaganda inte skulle existera inom Hizbollah och Hamas…), men denna video får de svårt att bortförklara. Den handlar nämligen om geografi – och geografi förklarar man inte bort så lätt.
.

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt