söndag 1 maj 2011

Invandrargäng trakasserar klubbpersonal och boende

TRAKASSERIER I gangsterstaden Malmö fortsätter ett tonårigt invandrargäng att trakassera boenden och nu även personalen på klubben Debaser som ligger i Folkets park vid Möllevången. Problemet har nu eskalerat så pass att personalen både utökar vaktstyrkan samt skickar hem kollegorna i taxi efter arbetspasset.

Förra helgen larmades polisen till området och klubben då invandrargänget, 10-20 tonåringar, roade sig med att sätta eld på diverse saker och samt kastade stenar mot uteserveringen. En man blev även misshandlad av gänget och bestulen på sin mobiltelefon under fredagskvällen. Oroligheterna fortsatte under lördagskvällen och på söndagskvällen satte man eld på en återvinningsstation. Lite senare satt de på ett innertak i fastigheten mittemot och kastade stenar på passerande. Strax efter bråkade man med vakterna på Debaser. Runt sex polispatruller larmades till området och minst fem ynglingar greps.
Visa större karta

Frilansfotografen Patrik Persson beskrev vad som hände under söndagen:

I samband med en anlagd containerbrand attackerades en polispatrull av ett ungdomsgäng på Friisgatan vid Foklets park vid 21-tiden. Patrullen begärde förstärkning och efter några minuter kom ett tiotal polispatruller till platsen. Minst fem personer omhändertogs vid tumultet som skedde i korsningen Friisgatan och Södra Parkgatan. I nuläget är det oklart om någon av de omhändertagna blir misstänkta för något brott. De senaste dagarna har ett antal bränder anlagts i området och polispersonal har vid flera tidigare tillfällen blivit attackerade med stenar som kastas uppe från gårdarna som ligger ca 6 meter upp från gatuplanet.

Bilder

Otrygg klubbpersonal

– Vi måste få ett slut på det här, säger Pernilla Nilsson, platschef på Debaser.

– Det är andra sommaren i rad. Förra året sprang 25 till 30 ungdomar förbi och kastade stenar och flaskor på vakter och gäster. De hotade att göra samma sak förra helgen, säger hon.

– Det är så tråkigt. Bor man i stan ska man kunna njuta av det staden har att erbjuda. Man ska inte behöva vara rädd för att gå ut bara för att några barn håller på så här.

Marcus Nilsson, ansvarig på Debaser, som själv blev utsatt i söndags.

– Det var en kille som slog till mig i huvudet när jag skulle låsa grinden. Det tog inte hårt men det är ändå hemskt. Vi kan inte låta dem ta över, säger han.

Debaser höjer nu säker­heten genom att utöka vaktstyrkan och skicka hem personalen i taxi efter arbetet.

– Visst kostar det, men detta är inget vi kommer att spara på, vi måste skydda personalen, säger Pernilla Nilsson.

– Jag hoppas att socialen och närpolisen engagerar sig, vi måste få ett slut på det här.

Enligt polisen är en del i gänget redan ”rejält” kriminellt belastade och man anser dessa uppviglar de övriga. Om gänget säger polisen:

– De är rotlösa, känner att de inte har något att göra, då blir buslivet ett utlopp för den tristess och hopplöshet de känner. Vi har bra pejl på vilka de är.

Och för att komma åt dem ska man i sedvanlig ordning – föra dialog. Men även gripa de ledande figurerna och få bort dem från området. Polisen har nu ökat sin närvaro, med både civil och uniformerad personal.

SDS

En personlig kommentar av PI-skribenten: Under vår uppväxt hade vi säkerligen också urtråkigt en del helger i tonåren – men inte en enda gång trakasserade vi andra, varken genom stenkastning, mordbrännande eller försökte misshandla folk. Inte en enda gång!Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt