tisdag 3 maj 2011

Svenska kyrkan välkomnar Saudi-moskén på Ramberget

Uppdrag granskning om den wahabistiska moskén på Ramberget, betald av Saudiarabien.

RADIKAL MOSKÉ Inom kort slår man upp portarna till den sunnitiska- och saudifinansierade moskén på Ramberget i Göteborg, där radikala muslimer kommer att springa. Den 21 maj planeras en demonstration mot öppnadet. Svenska kyrkan ogillar att man protesterar mot islamisterna och tänker därför – med skygglappar på – ha en gatufest den 20 maj till förmån för de radikala.

Under parollen Ett Göteborg för alla samverkar kyrkor, samfund, företag, föreningar, Göteborgs stad, Lundby SDF med flera för att ordna en gatufest på Hisingen fredagen den 20 maj kl 17–20. Med festen vill alla välkomna moskén vid Ramberget, som invigs i juni.

– Vi vill visa att det är många, i närområdet och i hela Göteborg, som står upp för människovärdet. Alla har rätt att leva sina liv i vår stad. Vi bygger en scen på grönområdet vid moskén på Myntgatan och arbetar för att artister och andra, på olika sätt, ska bidra. Vi vill att det skall bli en folkfest med aktiviteter och mötesplatser på gatan, säger Pontus Bäckström, präst i Brämaregårdens kyrka, strax intill moskén.
– Vi vill att de nyinflyttade ska känna sig välkomna, på vår gata, i vår stad.

Göteborgs interreligiösa råd står bakom manifestationen.
Bakgrund är att högerextrema och främlingsfientliga grupper planerar en demonstration lördagen den 21 maj mot muslimer och byggandet av moskén. Av dessa grupper utmålas muslimer som ett hot mot "det svenska", och deras retorik har tydliga rasistiska förtecken.

Kyrkan

Relaterat

Moskén på Ramberget

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt