tisdag 31 maj 2011

Islamisten Amatullah fick dagsböter för hoten mot Lars Vilks

DÖMD Som väntat blev den bosniska kvinnliga islamisten från Göteborg dömd för sina hot mot Lars Vilks. Det handlar om ”Amatullah” som epostat hoten den 5 och 6 oktober förra året. Där stod att hans död var beställd, att han skulle brinna i helvetet och att hans huvud hade beställts.

Två av kommentarerna:

"Det va länge sedan men jag har inte glömt dig . Jag har beställt din död och det kommer inshAllah Du kommer att dö din smutsiga råtta"

"Idioter ! Tror ni att vi är rädda för eran polis och era löjliga lagar ? Spottar både på er och på eran flagga och på lars vilks inshAllah ni ska brinna i helvete , ameen Vi väntar och väntar och vi har tålamod"

Lars Vilks polisanmälde hoten vilket fick Amatullah att på nytt hota honom i januari. Med hjälp av ip-adressen kunde polisens tekniker spåra kommentarerna till hennes uppkoppling i Göteborg. I förhör valde hon att inte ha med en försvarsadvokat, då detta enligt henne strider mot sharialagarna, vilka hon också hänvisade till då det gällde hoten.

– Enligt era lagar så kan jag vara skyldig som ni ser på saken, men enligt mina lagar – sharialagen – har jag inte gjort något fel.

”Amatullah” säger sig ha blivit så pass provocerad av Vilks teckning av profeten Muhammed som rondellhund att hon ville se honom död. Vad som fick henne att gå i taket fullständigt ska dock ha varit att hon på text-TV läst att han skulle genomföra en föreläsning i Uppsala den 7 oktober, en föreläsning som ersatte den ökända föreläsningen i maj då radikala muslimer visade sitt rätta jag och förakt mot yttrandefriheten.

Amatullad sa att hon ville att gud skulle straffa Vilks med döden då hon skrev kommentarerna. I efterhand påstår hon dock att det var fel och hävdar att hon var arg och bara ville skrämma honom.

Göteborgs tingsrätt dömde

  • Meliha ”Amatullah” Abazovic, född 1970, för olaga hot och övergrepp i rättssak till villkorlig dom och dagsböter 120 å 100 kr.

Ur domen

Hon är f n sjukskriven på grund av svår depressiv episod och står under behandling sedan juni 2010. Av Meliha Abazovics egna uppgifter framgår vidare att hon känt sig trakasserad under en längre tid och tagit hjälp av psykiater tidigare samt tidigare lovat sin familj att låta Lars Vilks vara i fred.

Meliha Abazovic har på nytt begått olaga hot mot samma målsägande. Denna omständighet samt med hänsyn till att övergrepp i rättssak är ett artbrott utgör skäl att nu bestämma påföljden till annat än böter och att dessa omständigheter talar för ett kortare fängelsestraff. Mot detta ska dock ställas Meliha Abazovics personliga förhållanden och då särskilt hennes psykiska mående som varit en högts bidragande faktor till att hon begått de aktuella brotten. Den behandling hon nu är föremål för påbörjades i juni förra året och pågår kontinuerligt. Detta talar för att en icke frihetsberövande påföljd ska väljas.

Sammantaget anser tingsrätten att den av Meliha Abazovic i förhör påvisade ångern över sina tilltag i förening med hennes psykiatriska besvär och då gärningarna avsett hot genom förmedlade e-postmeddelanden utan direkt kontakt anser tingsrätten att det finns ett utrymme för att bestämma påföljden till villkorlig dom i förening med ett kännbart bötesstraff.

Mål nr B 4698-11

Relaterat

PI: Amatullah
PI: Amatullah

Dömd en gång innan

Nu är detta inte första gången Amatullah mordhotat Lars Vilks. Förra gången var 2007 i samband med hans första teckningar. Då ringde och mejlade hon honom. Hon blev spårad då också men vägrade sedan att betala böterna för olaga hot. Även då hänvisade hon till sharialagar.

SVD skrev följande om henne och fick även till en intervju:

I mitten av augusti dödshotade den 37-åriga kvinnan från Göteborg Lars Vilks via mejl. "Jag lovar dig vid Allah att du inte är säker i min närhet", skrev hon. Hon erkänner hotet men anser fortfarande att hon gjorde rätt."

"Nu klär sig kvinnan i heltäckande slöja, niqab. Hon täcker även ögonen med ett genomskinligt svart tyg."

"– Jag ringde upp Lars Vilks och sa att detta är fel. Han tyckte att jag skulle acceptera teckningen eftersom islam är en kärleksreligion. Då sa jag: Nej, islam är underkastelse."

"– Enligt sharia, den enda lagen som jag följer, ska sådana personer dödas. Det är en känsla som kommer ur kärleken till min profet, fred och välsignelse över honom."

Hotbilden fick även internationell uppmärksamhet och CNN skickade folk till Kungsör för en intervju med Amatullah. Här är hon, en bit in i videon, insvept i svart niqab, och har mycket svårt att göra sig förstådd:

Dårar

Den 13 februari 2008 publicerade Sydsvenskan en av de omtalade danska Muhammedbilderna. Publiceringen väckte också en del ofrivillig uppmärksamhet eftersom den dåvarande chefredaktören Peter Melin oväntat avled samma dag som bilderna publicerades i tidningen. SDS skrev en artikel till minne av sin kollega, där artikeln även hade ett foto på Peter Melin inramad och ett tänt ljus på ett bord. Islamisterna tog artikelfotot och bifogade det i sina hatiska trådar på det radikala sinbad-forumet. Där spydde man galla och hyllade hans död. En av dem som applåderade detta var just Amatullah. Enligt henne var det Allah som straffat honom.

Relaterat

Forumet Sinbad.se (samt forumet Noor.se mfl) drivs av den konverterade islamisten Ralf Lennart Wadman (Abu Usama El Swede), och är med i TUFF. Han var den som mordhotade en dansk journalist utanför Kortedala Forum i samband med deras s k konferens.

Idag skriver en journalist på SVD uppfriskande om extremisterna och sitt korta möte med TUFF i ett försök att komma in på ett av deras möten. Han nämner även den ökände Anas Khalifa som vi skrivit spaltmeter om. Islamisterna håller till i Bellevuemoskén i Göteborg, vilken egentligen är källarmoské.

Alla våra poster om TUFF och konferensen länkade i denna post

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt