lördag 7 maj 2011

Svenska ungdomar diskrimineras i Täby

DISKRIMINERING Att man som svensk har en medfödd nackdel på dagens arbetsmarknad är knappast någon större nyhet för de flesta. Att det däremot numera även gäller ungdomar kanske inte var lika känt. I Fredrik Reinfeldts egen hemkommun diskrimineras svenska ungdomar då de hett eftertraktade sommarjobben ska tillsättas.

Sommarjobben är avsedda för ungdomar folkbokförda i Täby som antingen går ut årskurs 9 eller går i årskurs 1 eller 2 på gymnasiet. Högst tre veckor och sex timmar om dagen får man jobba, och några exempel är vaktmästare, parkskötsel, fritidsverksamhet eller äldreomsorgen.

Totalt erbjuder kommunen omkring 50 platser och prioriterade grupper är ungdomar med funktionsnedsättning eller nyanlända i Sverige.

Det ska med andra ord börjas tidigt. Frågan är vilken bild de diskriminerade svenska ungdomarna får av den svenska arbetsmarknaden och hur detta missnöje kommer att kanaliseras i framtiden? Det återstår att se. Av en ren händelse fick Sverigedemokraterna ett massivt stöd i skolvalen nyligen, till och med egen majoritet på sina håll. En generation som växt upp med den så kallade mångkulturen kommer snart också att få rösta – det kommer onekligen att bli intressant.

Täby kommun

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt