lördag 28 maj 2011

Pappan förde bort barnen till f d Jugoslavien

BORTFÖRANDE Paret från f d Jugoslavien var skilda och hade först delad vårdnad av deras två barn, fyra och sex år gamla. Men sedan september 2010 hade mamman ensam vårdnad. I oktober hämtade pappan barnen på en förskola i Linköping och tog barnen till f d Jugoslavien utan att meddela mamman. Pappan blev då internationellt efterlyst. Han beslöt att återvända frivilligt men hann inte så långt. Han greps i Slovenien när han skulle borde ett plan. Mamman åkte samtidigt dit för att hämta sina barn. Enligt mamman mådde barnen då mycket dåligt och sonen kände inte ens igen henne.

Kammaråklagare Marianne Staaf åtalade pappan för grov egenmäktighet med barn.

Under rättegången drog han en rövarhistoria om mamman och hävdade att hon hade utsatt barnen för såväl fysisk som psykisk misshandel. Polisen valde dock att lägga ner mannens anmälningar. Pappan hävdade att en sorts nödsituation uppstod som ledde till att han bestämde sig för att hämta barnen på förskolan. Men rätten gick inte på hans lögner och skriver i domen att det var efterhandskonstruktioner.

I fredags dömde Linköpings tingsrätt pappan för grov egenmäktighet till fängelse i åtta månader. Han ska även betala sammanlagt 95 000 kronor i skadestånd till barnen och mamman.

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt