måndag 9 maj 2011

Somalier, intagningsstopp, Tobias Billström och Lena Sundström

Se även när Lena gråter ut

INTAGNINGSSTOPP Somalier är den största gruppen asylsökande i Sverige. Merparten är analfabeter, främst de insvepta kvinnorna. Väldigt få får jobb och bidragsutdelningen uppgår till svindlande summor varje år (tänk stora barnfamiljer). Många män tuggar kat men går inte att nå på grund av klankulturen enligt vården/psykologer och många yngre blir/är kriminella. Islam och klankulturen bidrar stort till att somalier skapar sitt eget samhälle i samhället.

Under 2010 prövade Migrationsverket 6 861 asylansökningar. 1 965 avskrevs eller övertogs av annat land inom ramen för Dublinförordningen. Av resterande 4 896 personer fick 4 530 bifall (92,5 procent) och 366 avslag (7,5 procent). Sedan mars 2010 råder det dock anhörigstopp för somalier i Sverige.

Anhöriginvandringen stannade av efter regeländringen, främst handlar det om hundratals barn som inte har giltiga pass eller identifieringkort då Somalia inte har ett fungerade passystem och Sverige godtar inte somaliska pass. Sedan dess har mängder med somalier gråtit ut i media att de inte får ta hit barnen.

Men efter den ökända migrationsöverenskommelsen mellan regeringen och Miljöpartiet, där man avser lätta på reglerna för familjeåterförening, kan detta ändå ske genom DNA-test för att styrka släktskap. Bara i Borlänge väntas hela 600 somalier till Borlänge inom kort, som en konsekvens av detta. Av samtliga nyanlända som kom till Borlänge under 2010 var 93 procent somalier.

Tobias Billström (M) är dock tveksam till eventuella lättnader och hänvisar till bland annat barnsexhandel som argument för stoppet. Detta får EPCAT och hela Sveriges självpåtagna samvete, Lena Sundström, att se rött.

Inga personangrepp, tack!

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt