onsdag 11 maj 2011

Allt är inte guld som glittrar zigenarna är här

ZIGENARE För ett par veckor sedan rapporterade PI om ett säkert vårtecken: det irländska Paavefolket som varje år tar sig över till Skandinavien för att lura människor på pengar. Nu måste sommaren stå inför dörren, för idag rapporterar vi om ett ständigt återkommande "fenomen" som massmedia inte gärna vill prata för mycket om.

Det handlar om ambulerande zigenarklaner som på gator, torg och t.o.m. i vägrenar försöker pracka på intet ont anande personer sitt kattguld under förespegling att de behöver "bensinpengar" eller pengar till "sjuka barn" utomlands. Problemet är bara att de försöker lura i dig att det är äkta guld de säljer.

Det är lätt att göra sig lustig över de personer som fortfarande faller för dessa bedrägerier, men betänk då att det finns många äldre försvarslösa pensionärer som känner sig hotade och tvingade att köpa av dessa parasiter. Om ändå svensk media kunde tala i klarspråk en enda gång.

Och varför kastar inte polisen ut dem ur landet när de begår uppenbara brott – precis som den danska polisen gör – utan pardon?

Så svårt kan det väl inte vara att hitta rumänsk-/bulgariskregistrerade Mercor och husvagnskaravaner längs våra riksvägar? Eller är det måhända inte prioriterade polisärenden?
.

Svensk media:

.
Dansk media:

.
.
Polisen rapporterar att ”guldförsäljare” härjar runt omkring i landet:

2011-05-11 13:30, Bedrägeri, Bollnäs

Polisen i Gävleborgs län varnar åter för att det sker bedrägeri av kringresande personer i länet.

Den typ av bedrägeri som kan ha inträffat i Bollnäs 9 maj 2011 genomfördes även i Bollnäs i oktober 2010. Målsägaren vid bedrägeriet i oktober 2010 iakttog den 9 maj 2011 samma personer som lurat honom tidigare.

Personerna stod åter och visade föremål som guld men som inte är guld. De önskar att låna pengar av folk för att betala sjuhusvård för sina sjuka barn i Tyskland.

Som pant lämnar de smycken som är av en metall som de säger är ”guld”. Det visar sig senare att det är en metall som är något annat än guld. De lämnar även telefonnummer till den som de lämnar panten till men naturligtvis så finns det ingen person på det angivna telefonnumret som har pantat smyckena.

Folk har blivit lurade på ett par tusen kronor till fem tusen kronor.

Personerna färdades i ett fordon med utländska registreringskyltar. Bilen var svart. Det kan ha varit ett fordon av någon VW-modell.

Kringresande säljer färgad metall som guld

Längs vägar och vid rastplatser i Skåne har ett antal personer den senaste tiden lurats att köpa guld som visat sig vara annan metall.

Under de senaste veckorna har Skånepolisen fått ett stort antal samtal från personer som blivit tillfrågade om de vill köpa guld på olika platser i utomhusmiljö runt om i länet.

- Det som försäljarna påstår är guld är oftast inte rent guld, utan bara guldfärgade metallföremål, säger Hans Nilsson, vakthavande befäl vid polisens ledningscentral för Skåne och Blekinge.

Försäljarna dyker ofta upp på rastplatser längs vägarna, på parkeringsplatser eller i annan stadsmiljö. För att inte fler personer ska bli lurade är polisen tacksam för tips från personer som ser, eller blir kontaktade av försäljarna.

- Anteckna gärna plats och bilens registreringsnummer, om det är möjligt, och ring Polisen på telefonnummer 114 14, säger Hans Nilsson.

Klicka på bilderna ovan för att förstora upp dem.

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt