måndag 23 maj 2011

Fler tar bladet från munnen i den tabubelagda invandringsfrågan

MEDIA Dick Erixon, den välkände politiske bloggaren med förflutet inom Centerpartiet, kommenterar idag Per Gudmundsons debattartikel i Svenska Dagbladet med ett friskt språkbruk som vi inte är vana att läsa utanför PI.

Men kom ihåg alla de tillfällen när chefredaktörerna på de stora kvällsdrakarna slentrianmässigt, och felaktigt, hävt ur sig att Politiskt Inkorrekt är en främlingsfientlig sajt (precis som Sverigedemokraterna är ett främlingsfientligt parti). Och det enbart för att PI skriver från ett annat perspektiv i invandringspolitiska ärenden och länkar till rapporter från länder bortom de politiskt korrektas horisont. Vilket i princip innebär samtliga övriga länder.

När ni läser vad Dick Erixon skriver nedan, fundera på vad som skiljer hans ord från det PI (och SD) har lyft fram under flera år? Om det ens skiljer något alls i åsikterna? PI anser inte det.

Så vem sätter sig till doms över vem som är ”främlingsfientlig” och vem som är sanningsägare? Dick Erixon är naturligtvis inte främlingsfientlig för att han vågar prata om sanningen i den infekterade invandringsfrågan – lika lite som PI är främlingsfientlig när vi lyfter fram fakta och statistik som övriga media ängsligt stoppar i byrålådan.

Dick Erixon i den politiska bloggen Dagens PS:

Det vanligaste försvaret för stor invandring är att de ska hjälpa oss med vård och omsorg när den svenska befolkningen blir äldre. Men en ny studie visar att de invandrare som kommer har för låg utbildning för att klara det.

[..]

I Sverige styr mytbildningen invandringspolitiken. Vi borde ta reda på mer fakta. Om den Socialdemokratiska regeringen i Norge vågar tillsätta en utredning som tar reda på fakta, varför skulle det inte kunna ske i Sverige?

Förlåt, det var en naiv fråga. I Sverige får man inte ifrågasätta att analfabeter i hemlandet på fyra-fem år kan bli läkare och civilingenjörer hos oss. Vi är ju så goda och snälla att allt är möjligt.

För mig är det oerhört frustrerande att det inte är tillåtet att diskutera fakta i integrations- och invandrardebatten.

Jag kräks över den politiska korrekthetens förljugenhet.

Vi måste ärligt och öppet kunna diskutera för- och nackdelar med olika beslut om hur vi tar emot nya människor, utan att folk blir hysteriska och skriker glåpord.

Skillnaden, om vi nu ska nämna den, är att PI har en mycket mer sofistikerad läsekrets än Dagens PS:

Kommentaren från Llnn: ”Jag håller med helt! Det sjuka är att man måste lägga till att man inte är sverigedemokrat så fort man är kritisk mot invandrings-och integrationsPolitiken”.

Kommentaren från Anonym: ”LInn: Varje gång du kommer med den brasklappen så hjälper du SD”.

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt