tisdag 17 maj 2011

SVT raderar allt om Ola Lindholm

SOVJETMETODER Som de de flesta säkert noterat, så fick barnprogramledaren och chefredaktören på Kamratposten, Ola Lindholm, för en tid sedan lämna urinprov för att polisen som man säger misstänkte att han var narkotikapåverkad. Provet visade sig senare vara positivt för kokain.

Lindholm förnekar all befattning med kokain, och säger sig inte ha en aning om hur ämnet kunnat komma in i hans kropp. Han vägrade att acceptera ett strafföreläggande, så fallet har gått till åtal och kommer upp i tingsrätten så småningom.

Lindholms arbetsgivare, SVT respektive Bonniers, reagerade naturligtvis på historien och han har nu tvingats ta timeout från jobbet på Kamratposten och fått se sina kommande projekt på SVT läggas på is. Men det stannar inte där. SVT har nu gått ett steg längre och på bästa sovjetmanér har man raderat allt om Lindholm från sin sajt. Hans tidigare program har tagits bort tillsammans med alla stilbilder på programledaren.

Helga Baagoe, kommunikationsdirektör på SVT,säger till Mediavärlden att beslutet varit extra svårt att ta eftersom Lindholm inte dömts ännu.

I det förra Sovjetunionen var det vanligt att personer som råkat i onåd blev raderade ur historien och bortretuscherade från foton. Ett nyligen uppmärksammat fall visade att kosmonauter som inte skött sig försvunnit från olika gruppfoton.

Mediavärlden

 

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt