fredag 27 maj 2011

Uppföljning: HSB läxade upp förening och det är PI:s fel

INBROTTSTJUVAR Som ni vet når PI ut till ganska många vid detta laget. Och inte sällan får en del av våra poster genomslagskraft till det bättre. Men ibland slår det fel i Kalle Anka-landet Sverige.

Den 30 april skrev vi om HSB-föreningen Senaten som omfattar Kantatvägen 1-29 i Nacka. Och där har haft problem med utländska inbrottstjuvar. En av våra läsare noterade ett anslag som styrelsen satt upp och tog en bild på texten. Där står det uttryckligen att det handlar om TVÅ afrikaner och TVÅ araber, inte hela folkgrupper. Föreningen hade satt upp flera stycken.

Under anslaget tillade vi följande:

Hur länge dröjer det tror ni innan någon rabiat vänstermänniska anmäler styrelsen för hets mot folkgrupp, efter att ha sett denna post?

HSB smäller föreningen på fingrarna

Och mycket riktigt. Vår spridning ledde till att HSB Stockholm fick nys om anslaget och de gick i taket och krävde att det togs ner vilket skedde. Dessutom var det boende som ”reagerade på formuleringen” och gjorde en anonym polisanmälan om hets mot folkgrupp.

Ett annat boendepar, som röstar vänster får man väl förmoda, säger

– Vi var tvungna att läsa två gånger. Man skriver bara inte så, säger en av dem.

Men minst lika många boenden tycker det var bra med anslaget, och att man skrev ut deras etnicitet. Då vet de boende alla fall vad man ska hålla utkik efter.

Inte minst nämns PI i artikeln men som ”en kontroversiell debattsajt där de (anslagen, anm PI) hyllats i mer än hundra inlägg.”

Presschefen Mikael Svenske på HSB Stockholm säger:

– Det är inte förenligt med HSB:s värderingar. Det hade räckt med att informera om att man varit utsatt för ett brott. Man kan ju inte veta om det verkligen var de misstänkta tjuvarna som pekades ut och oavsett hur det var så blir nu en hel grupp
utpekad.

På Nackapolisen är det kriminalinspektör Bengt Boström som fått anmälan om
hets mot folkgrupp på sitt bord, men han har lagt den åt sidan och säger att han
inte kommer att göra något åt anmälan. Han säger vidare att formuleringen inte
skiljer sig från de signalement som ofta lämnas till polisen muntligen.

Inte heller på Citypolisens hatbrottsgrupp anser man att formuleringen är
olaglig.

– Hade man skrivit att afrikaner i allmänhet begår inbrott hade det varit att sprida
m i s s a k t n i n g mot en grupp. Här skriver man att två afrikaner begått ett brott, då är det inte hets mot folkgrupp, säger Göran Stanton, kriminalinspektör.

Mitt i Nacka, sid 10

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt