fredag 27 maj 2011

Muslimskt bönerum på tysk flygplats

ISLAMISERINGEN I veckan invigdes ett muslimskt bönerum på Münchens flygplats med syftet att få muslimer att känna sig mer välkomna. Närvarande vid invigningen var bland annat generalkonsuln från Förenade Arabemiraten, ordföranden för Münchens islamiska center och vice ordförande för den bayerska arabiska föreningen.

Med på spektaklet var också flygplatsens VD, Michael Kerkloh, som officiellt invigde det nyinrättade muslimska bönerummet i terminal 1.

Under 2010 uppges rutter till Främre Orienten stå för omkring 870 000 in- och utresande på Münchens flygplats, en siffra som hela tiden stiger.

Förutom skyltning på tyska, engelska och arabiska serverar man även halalmat i avgångshallen. Det nya bönerummet sägs nu komplettera anläggningen.

– Vi är glada att se det ökande antalet gäster från arabländer och är stolta över att vi kan möta deras behov och önskemål på detta sätt, säger Kerkloh, som passade på att tacka Förenade Arabemiratens generalkonsul för bidraget till möbleringen i bönerummet där män och kvinnor kan be – åtskilda.

Mattorna i bönerummet är från Dubai och målningarna är gjorda av en jordansk konstnär.

Generalkonsuln sa att detta symboliserar den religiösa toleransen och en djupare förståelse mellan nationer. Dessutom hoppas han på att detta inte bara ska främja ömsesidig förståelse mellan religioner utan också göra Bayern ännu mer attraktivt för arabvärlden.

AeroMorning

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt