söndag 15 maj 2011

Mord och mordförsök på Sergels torg

MORD/MORDFÖRSÖK Stockholmspolisen fick larm vid 02-tiden på lördagsmorgonen om ett större bråk eller slagsmål mitt på plattan, dvs Sergels torg. På platsen hittade man två knivskurna somalier. Båda fördes till sjukhus, där den ene, Liban Mohamed Yusuf, född 1990, dog av sina skador. Den andre, 18 år, fick allvarliga men inte livshotande stickskador i buken. Väktare kring Sergels torg och T-centralen grep sedan en 24-åring i närheten. Polisen tog över och 24-åringen anhölls av åklagaren skäligen misstänkt för mord och mordförsök. Fler jagas för dåden. Platsen spärrades av för teknisk undersökning och polisen har beslagtagit ett stickvapen som man misstänker är mordvapnet.

Dramat började inne på krogen/klubben M5 på Malmtorgsgatan 5 en bit därifrån. Liban Mohamed Yusuf och hans kompis, eventuellt fler, kom i konflikt med klubbvärdinnan och blev sedan avhysta från krogen. Obekräftade uppgifter säger att hon fick en örfil från en av dem och någon form av förolämpning. Det kan också vara en efterhands-konstruktion av klubbvärdinnan. När sedan somalierna befinner sig vid T-centralen kommer ett gäng rusande mot dem, oklart hur många. En av dem är klubbvärdinnans 24-årige pojkvän. 18-åringen attackerades och i tumultet knivhuggs även Liban Mohamed Yusuf.

Den anhållne pojkvännen

  • Fabio, född 1987 och guinean-portugis. Kriminellt belastad.

I nuläget är han misstänkt för båda dåden men det kan kanske ändras till enbart gällande 18-åringen; mordförsök, dråpförsök eller grov misshandel (samt möjligen brott mot knivlagen), då Fabios kompis i gänget kan vara den som mördade Liban Mohamed Yusuf.

PI avvaktar med fullt namn och bilder på den gripne Fabio samt på fler misstänkta. Om det skärps till sannolika skäl med tillhörande häktningsförhandling uppdaterar vi. Och inga länkningar när ni kommenterar, tack!

Expressen
AB

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt