tisdag 10 maj 2011

Somalier knivmördare dansk jobbhandläggare

MORD Den 56-åriga jobbhandläggaren Birthe Christiansen blev den 27 januari 2010 brutalt knivmördad med 22 knivstick på en parkeringsplats invid hennes arbetsplats Jobcenter Holstebro i Danmark. Huggen tog runt ögonen, vid ena örat, bröstet och levern. Sedan flydde mördaren.

En timme senare var han gripen – den idag 29-årige somaliern Kamal Omar Youssuf. Men han är flyktbenägen. Flera gånger har han stuckit från polisen och under en omhäktningsförhandling lyckades han fly men greps åter. När man höll tingsförhandligen var han hårdbevakad.

Han nekar till brott men utredningen har visat att hans DNA fanns på den funna kniven, handskar och annat. Motivet går också att spåra till hans arbetslöshet. Han var förbannad över att hon hade lyft bort honom från en praktikplats i en tv-affär, något han misskötte.

Kamal Omar Youssuf har genomgått en sinnesundersökning och man kom fram till att han är ”paranoid psykotisk” och funderar jämt på att fly. Fängelsepersonalen har även hittat sedelbuntar som han fäst invid testiklarna/grenen, en tänkt reskassa tydligen.

Nu har han fått sin dom för mord. Eftersom man konstaterat att han är psykiskt störd ska han tvångsvårdas enligt ett tidsbestämt straff, sedan utvisas han på livstid från Danmark.

Ekstra Bladet

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt