söndag 15 maj 2011

Valsabotage Omval 2011: SD:s material kastades av brevbäraren?

VALSABOTAGE PI har fått information och bilder om misstänkt valsabotage mot Sverigedemokraterna i Göteborg inför söndagens omval för Västra Götaland. En man hittade SD:s valmaterial slängd i en papperskorg i stadsdelen Åby i Mölndal (valdistriktet Åby 1 och Åby 2). Kuverten med materialet var specifikt framtagen för Posten att distribuera.

SD Mölndal har pratat med flera medlemmar i området och de bekräftar att inget material erhållits i brevlådan. I praktiken bör det betyda att brevbäraren har kastat materialet i papperskorgen.

PI återkommer i frågan.

Valsabotage II

En läsare från Göteborgstrakten tog bilden i en för oss okänd vallokal en timme och tjugo minuter efter öppnandet. Läsaren frågade en valförrättare varför SD:s samtliga blanka röstsedlar var borta och fick följande svar:

”Oj då, det var fullt i alla facken när vi öppnade, vi brukar titta till röstsedlarna då och då och hade tänkt göra det nu, men du hann före oss”.

Även röstsedlarna med förtryckta namn för personval var borta. Lokalen var i övrigt tom på folk och valförrättarna satt i godan ro och pratade med varandra när läsaren steg in och uppmärksammade de tomma facken.

Relaterat

Glöm inte att rösta den 15 maj i Omval 2011; Örebro och Västra Götaland
Valsabotage inför valet 2010

Bevaka valet

PI uppmanar er att besöka vallokalerna under söndagen och anmäl alla som missköter sina uppdrag. Ta bilder, filma och konfrontera de ansvariga och/eller den/de som stjäler material.

Polisanmäl samt kontakta SD om ni har möjlighet. Gäller för övrigt oavsett parti som utsätts för valsabotage.

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt