söndag 31 oktober 2010

Kalla Fakta försöker lägga skulden på SD för Malmöskotten

MALMÖSKOTTEN TV4:s Kalla Fakta försökte sig på att tränga in djupet för att ta reda på vad som egentligen ligger bakom skotten i Malmö. Givetvis var det indirekt SD:s fel.

Kalla Fakta

Ingen vet motivet. Ingen. Ändå försöker man ge sken av att det springer omkring en skjutgalen svensk som påverkats av SD:s framgångar: läs nynazisterna enligt media. Det kan lika gärna vara en slump att det är invandrare som skjuts. Malmö är trots allt invandartät. Den okände skytten kanske själv är av utländskt ursprung eller helt enkelt bara en psykiskt sjuk man utan några som helst rationella motiv, allra minst då politiska.

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

Bombdåd i Istanbul

TERRORISM Ryska RIA Novosti har meddelat om en explosion på Taksim-torget i Istanbul idag på förmiddagen. Enligt uppgifter har 15 människor sårats varav två allvarligt. Enligt en turkisk tevekanal var det en självmordsbombare som utförde dådet. På kanalens hemsida finns bilder på gärningsmannens kvarlevor övertäckta med tidningar.

Explosionen på Taksim-torget inträffade 10.40 lokal-tid, enligt RIA Novosti. Istanbuls säkerhetschef Hussein Tjapkin har bekräftat att 15 skadats av självmordsbombaren varav sex polismän. Självmordsbombaren sprängde sin själv i närheten av en polispostering på det aktuella torget.

Explosion i Istanbul, förmodligen utfört av självmordsbombare, 15 skadade.
Turkisk Tevekanal

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

Författare försöker tolka SD:s hemliga kodord

Foto: makthavare.se

SD-HATET Annika Hamrud och Elisabet Qvarford, före detta journalist respektive konsult och projektledare på en pr-byrå, har gett sig i kast med att skriva ytterligare en dussinbok om Sverigedemokraterna. I samband med lanseringen av boken har de tillsammans också författat en debattartikel som man inte riktigt vet om den ska klassas som humor eller en väldigt tragisk inblick i hur fullständigt avgrundsdjup avståndet mellan folket och de verklighetsfrånvända journalisterna verkligen är.

Under titleln ”Så tolkar du Sverigedemokraternas hemliga kodord” hävdar Hamrud och Qvarford att SD infört nya ord på gamla företeelser.

Rasism är inte det enda ord som Sverigedemokraterna har omdefinierat. Man har också i många avseenden infört helt nya ord för gamla företeelser. Det är en del av vad partiet kallar "ompaketeringen". Budskapet ska inte ändras. Men orden och symbolerna ska bytas ut. Begreppen är vid en första anblick svåra att känna igen. Eftersom vi än så länge inte kan associera dem med något reagerar vi inte när vi hör dem. Sverigedemokraterna använder helt enkelt begrepp som flyger under den radar som de flesta svenskar har för rasistiska och nazistiska uttryck.

Detta från samma människor som tillhör det etablissemang vars nyspråk spys ut i media var och varannan dag. En hel tråd med högt underhållningsvärde tillägnas detta fenomen på Flashback.

  • Papperslösa – illegala invandrare
  • Ensamkommande flyktingbarn – ensamma tills de fått PUT då resten av familjen ofta ansluter; flyktingar utgör cirka fem procent av de som kommer årligen, många av dessa ”barn” har sällan riktig flyktingstatus; riktiga barn handlar det heller sällan om, i Norge utförde man tandtester på dessa ”barn”, resultatet blev att endast 7,7 procent talade sanning.
  • Massutvisning – Då grupper på 30-40 irakier utvisas kallas det för ”massutvisning” i media, en invandring till Sverige på cirka 100 000 människor per år kallas dock aldrig massinvandring.
  • Svensk – I stort sett vem som helst som över huvud taget bott i Sverige i mer än en dag.
  • Flykting – Alla som kommer till Sverige är flyktingar. Sanningen kan läsas under ”Ensamkommande flyktingbarn”.
  • Islamofob – Alla som inte vill bo granne med tre moskéer, äta halalkött och fira ramadan.
  • Pojkstreck/busungar – Kriminella gäng som utgörs i huvudsak av invandrarungdomar.
  • Kränkt – Snåla svenskar som inte ger efter för krav.
  • Diskriminering – För lite erfarenhet för jobbet som sökts.

Sverigedemokraternas retorik påminner ofta om det språkbruk som förekommer i kommentarsfälten till artiklar på Internet. Den mobb som driver kring på Internet men vars främsta tillhåll är bloggen Politiskt inkorrekt, en sajt som varvar artiklar om "invandrares" brottslighet och propaganda för Sverigedemokraterna.

Som brukligt är i dessa sammanhang får även PI ett omnämnande. Ni som läser detta tillhör alltså en mobb och vi som skribenter är partistyrda megafoner för SD. Att redaktionen på PI själva valt att framhäva framför allt SD:s politik beror naturligtvis på att vi till stor del delar åsikterna, dock inte bara om invandring.

SD har noll kontroll över PI.

Ett annat skäl är att gammelmedia konsekvent vägrat ge ett opartiskt utrymme för SD:s politik utan diverse lögner och smutskastningar. Här är vi rakt på sak, mer sanningsenliga än gammelmedia någonsin varit, är och kommer att vara.

Hamrud och Qvarford raddar sedan upp en lång lista på dessa ”hemliga kodord”. Desto mer man läser, desto mer får man känslan av att dessa två kvinnor inte förstått mycket av vad de håller på med. Vissa tolkningar är näst intill skrattretande. Ett urval:

Antidemokratisk – alla som inte aktivt underlättar för Sverigedemokraterna.
Avskräde – motdemonstrant
Fågelskrämma – motdemonstrant som klär sig schavigt.
Kriminell – lika gärna som någon som begår kriminella handlingar en beteckning på en person som enligt SD har tveksam moral och etik.
Kulturberikare – ett begrepp som används flitigt bland mer extrema nationalister som Nationaldemokraterna och Svenskarnas parti. Det är ett djupt rasistiskt uttryck eftersom det innebär att man skrattar åt en person med mörk hudfärg samtidigt som man ger en känga till alla dem som uppskattar mångkultur. Ordet kan även betyda våldtäktsman med invandrarbakgrund. Riksdagsledamoten Kent Ekeroth använder termen flitigt.
Massinvandring – svensk flyktingpolitik.
Ohlys stormtrupper (ibland Monas och Ohlys stormtrupper) – är en beteckning på hela det rödgröna blocket.
Politiskt korrekta, PKism och PKister – är beteckningen för alla som inte är sverigedemokrater. Motsatsen är politiskt inkorrekta vilket här blir ett positivt laddat ord.
Svenskfientlig – rasism riktad mot svenskar, men kan också användas om alla som inte tycker som Sverigedemokraterna.
Våldtäktsvåg – en kraftig ökning av våldtäkter som SD anser sig ha upptäckt. Kampanj med exakt samma tema drevs under sommaren av en organisation kring Info14 och Svenskarnas parti. Våldtäkterna sägs begås av utländska män och svenska kvinnor är offer.
Yttrandefrihet – rätten att kräva att någon annan ska underlätta för sverigedemokrater att framföra sina åsikter. Deras yttrandefrihet begränsas när andra ifrågasätter dem.

Angående ”kulturberikare” är detta ett ord som 68-vänstern själva lanserade under sent 80- och 90-tal då allt som hade med invandringen att göra betecknades som ”kulturberikande”. Detta användes till den milda grad att det till slut togs över av invandringskritiker som numera använder det ironiskt för att beskriva händelser där mångkulturen varit framme under mindre smickrande omständigheter. Ungefär som att kalla Mona Sahlin för ”ekonomiexpert”. Det har föga med att ”skratta åt en mörkhyad person” att göra. Det är en fullständigt absurd tolkning och påvisar just den verklighetsfrånvända värld i vilken journalister ofta uppehåller sig i.

”Ohlys stormtrupper” avser heller knappast det Hamrud och Qvarford påstår. Snarare är det en referens till de antidemokratiska fågelskrämmor som vid upprepade tillfällen stört SD:s torgmöten genom diverse olagliga metoder. Då dessa grupperingar till 99 procent tillhör olika vänsterfalanger, och Ohly själv ibland springer omkring med en Palestinasjal med Israel borttaget på, är det inte en helt olämplig benämning.

Våldtäksvågen ja, den som visar att Sverige är det land som har näst flest våldtäkter per capita i världen och politiker och journalister i konsensus förnekar vad som än händer. I takt med den ökade invandringen har också våldtäkterna ökat lavinartat. Ser man inte sammanbandet måste man vara både blind och döv. Undersökning efter undersökning visar samma entydiga resultat – icke-västliga invandrare är kraftigt överrepresenterade i våldtäktsstatistiken. I Oslo begicks samtliga överfallsvåldtäkter under en period av tre år av icke-västliga invandrare.

Biten om yttrandefrihet är så urbota dum att den knappast behöver en närmare förklaring.

Ted Ekeroth (Kents tvillingbror) svarar på Sydsvenskans kampanj om att älska Malmö att han INTE älskar Malmö. Riksdagsledamoten Erik Almqvist säger att han älskar "den svenska delen" av Malmö – och han tillägger "som krymper för varje år".

Ska det nu också vara ett stigma – att inte älska Malmö? Denna stad som drar till sig nyhetsteam från alla världens hörn som flugor till en sockerbit, inte för att de vill skildra hur bra allt fungerar och hur välmående staden är utan för det fullständiga misslyckande och förslumningen den massiva invandringen till hela Skåne inneburit.

Annika Hamrud

Författandet av boken säger hon bottnar i frustrationen hon kände över att hon inte fick skriva om SD på DN där hon jobbade som journalist i 21 år. I en intervju med SvD säger hon sig inte orka möta en enda till sverigedemokrat:

– Jag är jättetrött på att säga "vad intressant" istället för "dra åt helvete", att höra så mycket rasism utan att säga emot. Det var därför vi gjorde en inledning och epilog i boken där jag vräker ur mig ilskan.

Även författare till ”Queerkids och deras föräldrar”:

Annika Hamruds debut Queerkids är en svidande uppgörelse med den svenska kärnfamiljsfundamentalismen och biologismen.

Elisabet Qvarford

Konsult och projektledare på pr-byrån Westander. Ett förflutet i Miljöpartiet och TCO. Motstrida uppgifter från denna dam tidigare i år:

Westander tackar däremot regelbundet nej till uppdrag som strider mot vår öppenhetspolicy. Vi skulle till exempel aldrig jobba för Sverigedemokraterna, något som Karin Jihde och Patrik Westander klargjorde i Aftonbladet i onsdags. Vi skulle heller aldrig kunna ta uppdrag för ett parti under en valrörelse som uteslöt möjligheten att jobba med ett annat parti. För egen del skulle jag till exempel inte kunna ta något uppdrag för ett parti som är emot samkönade äktenskap.

SVT Debatt

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

Storbråk på asylboende i Boden

BODEN Traditionen med storbråk på landets asylboenden fortsätter. På lördagskvällen uppstod ett våldsamt bråk mellan två familjer i militärens före detta kaserner, som numera är uthyrda till Migrationsverket, i stadsdelen Bodsvedjan i Boden.

Polisen fick larmet vid kvart i tre på eftermiddagen. Flera patruller skickades till platsen där flera män slogs i anslutning till en lägenhet där en kvinna med barn låst in sig. Enligt Erik Kummu, vakthavande befäl, har dödshot förekommit.

NSD

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

lördag 30 oktober 2010

Skola byggdes om till boende för asylsökande utan bygglov


GIRIGHET Politiskt Inkorrekt har tidigare berättat om hur politiker i Knislinge i Östra Göinge övervägde att ta emot unga asylsökande män utan ledsagare, felaktigt kallat ”ensamkommande flyktingbarn”. Man hade då för avsikt att placera dessa unga män i den så kallade Röda skolan, en byggnad som då skulle renoveras och byggas om för att passa som boende. Dock föll det hela på att byggnaden dömdes ut som olämplig för detta ändamål, och företaget ONH-Group som ville driva verksamheten fick inte bygglov.

Det hindrade dock inte företaget från att trots detta starta ombyggnationen och nu efter att den genomförts kräver man att 35 unga asylsökande män skall placeras där. Företaget är nystartat och ägs av en man som nyligen fick ett annat företag försatt i konkurs.  I ett brev till kommunen, Migrationsverket och region Skåne skriver ONH-Group nu att de byggt om en våning till ”boende för 35 barn” och diverse andra utrymmen på sammanlagt 1 500 kvadratmeter.

Enligt ansvariga har företaget inte kommit in med någon bygganmälan eller ansökan om nytt bygglov och tillsyns- och tillståndsnämndens ordförande Anders Bengtsson låter meddela att det i så fall rör sig om ett uppenbart svartbygge.

Jag har aldrig talat med företaget eller lovat något. Jag vet att de diskuterat med kommunförbundet VOB, men ingen har lovat något. Det här har de gjort på vinst och förlust, säger nuvarande kommunalrådet Tommy Johansson (S).

Det tillträdande kommunalrådet Patric Åberg (M) säger att kommunen inte är ett dugg intresserade av att ta emot dessa 35 asylsökande. Han säger att man inte vill ha en situation som den i Vellinge där ett privat företag startade mottagning för asylsökande unga män utan att informera kommunen.

Kristianstadsbladet

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

Bombhot i Göteborg: Flera gripna för terrorhot

TERRORISM Under gårdagen fick polisen i...
Read more

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

Aftonbladet har fått storhetsvansinne

HUMOR Tidningen Aftonbladet har ju inte direkt gjort sig kända för att vara av den mer sanningsenliga sortens dagstidningar. Tvärtom är det lögner, överdrifter och utelämnande av fakta som är honnörsorden när lösnummer skall prånglas ut till läsarna.

Nu verkar det dessutom som att man drabbats av svårartad och fullständigt omotiverad hybris. I tidningens webupplaga har man något som kallas ”Politikerbloggen” där olika aktörer med ett gemensamt politiskt korrekt förhållningssätt får skriva av sig. Men det mest skrattretande är att man har mage att saluföra sig som ”Sveriges största blogg om politik” !

Märkligt nog är detta inget som sätter några avtryck i någon som helst statistik som finns att tillgå. På Alexa finns inte bloggen med i toppen, inte på Bloggtoppen heller. Det gör ju dock som bekant Politiskt Inkorrekt…

Visserligen ligger tidningen Aftonbladet på femte plats enligt den världsomspännande Alexa-rankingen, men oss veterligen är väl inte Aftonbladet en politisk blogg?

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

fredag 29 oktober 2010

Polisen i Skåne söker förklaringar

SKÅNE I Skåne försöker polisen nu mäta tryggheten hos invånarna genom att skicka ett brev till slumpvis utvalda hushåll där mottagaren kan kryssa i svar till ett antal olika frågor. Mot slutet av undersökningen tas ett jätteproblem upp.

Målsättningen med mätningen sägs vara att medborgarnas åsikter bättre ska tas tillvara vid planering av brottsförebyggande och trygghetsskapande åtgärder i Skåne. Polisen vill ha reda på vilka problem invånarna upplever i sitt bostadsområde, om man blivit utsatt för brott under det senaste året, om man känner oro över att utsättas för brott och om man känner sig trygg eller otrygg.

Vid fråga #16 hajar man dock till. Här tar alltså den skånska polisen upp något de anser vara ett stort problem. Det är närvaron av “rasister” och “främlingsfientliga” personer som med andra ord ligger bakom oroligheterna i södra Sverige. Bilbränder, stenkastning mot polis och räddningstjänst, våld, etc.

Ridå.

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

TT och DN ljuger

FULMEDIA I en artikel betitlad ”Islamofobi på frammarsch i USA?” väljer TT och DN antingen att ljuga läsaren rakt upp i ansiktet eller misstolkar grovt en mening vars ursprung man kan läsa i The New York Times.

I DN:s artikel, som är signerad Tina Magnergård Bjers/TT, finns följande mening:

Åsikterna som Moosa refererar till dyker upp på nätet – i videos på Youtube och på anti-muslimska bloggar som Atlas Shrugs vars författare Pamela Geller i en intervju med New York Times kallar sig för ”rasistisk-islamofobisk-antimuslimsk-fanatiker”.

Läser man ursprungsartikeln i The New York Times, daterad den 8 oktober, står följande:

Now someone somewhere decided that we’re going to make it about her and we’re going to demonize her and marginalize her and call her a racist Islamophobic anti-Muslim bigot so that anybody that agrees with her is a racist Islamophobic anti-Muslim bigot. But you know what? Maybe it’s because all the Tea Partiers were called racists, or because it’s been tried too many times, it’s just not sticking. Maybe it’s sticking on the left, but the chattering classes and the political elites do not represent the American people. Not at all. And you’ve lost their trust, which I think is the absolute worst thing.

I artikeln från The New York Times talar Pamela Geller alltså om vad andra säger om henne, inte hur hon betecknar sig själv. Med andra ord har TT:s Tina Magnergård Bjers, i sann TT-anda, vinklat lite hur som helst.

Ted Ekeroth
DN
The New York Times

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

SD vill spara miljarder på invandringen

Video:



Sverigedemokraterna presenterade sin budget i riksdagens presskonferensrum den 27 oktober kl 15.00. Bland annat visades hur nära 10 miljarder kan sparas in på en kraftigt minskad invandring, samtidigt som både välfärden höjs och skatterna sänks.

Sändes: 2010-10-27

Ursprungsartikel
Källa: MXCartoons YouTube Channel

Mattias Gardell en gallsur spya

LÄSARBIDRAG Det var tydligen på vippen att den svenska polisens tidning Svensk Polis skulle publicera Mattias Gardells artikel om islamofobi. Det var ju jäkligt försåtligt uttänkt att Sveriges polis skulle göra reklam för denne muslimkramande skälm. I sin besvikelse över att polisen i sista stund avstod från att hugga på det förgiftade betet fick nu Gardell i stället utgjuta sig i Aftonbladet.

Att vara religionshistoriker innebär ju inte att tro på Gud och Gardell får väl snarast kategoriseras som en vänsterman och därmed med största sannolikhet ateist, liksom de flesta svenska politiskt korrekta.
Det hade ju varit en första klassens skandal om den svenska polisen hade accepterat Gardells drapa. Artikeln är så rörig och "out of place" att det är omöjligt att analysera den. Det saknas helt logik utan får artikeln snarast ses som en sur spya av en framträdande representant för förtrytelsens skara.

Gardell frågar om vi lärt oss något av historien? Ja det har vi säkert. Vi har lärt oss att kommunister oftast varit kritiska till judar. Stalins sista stora förföljelse var mot just judiska läkare i Moskva. Vi har lärt oss att de kommunistiska staterna med Sovjetunionen i spetsen mördade sina egna i stor skala, oavsett om de var judar eller något annat.  Vi har lärt oss att socialismen och kommunismen hävdar det rent sekulära samhället och att Gud inte finns utan endast den socialistiska eller kommunistiska ideologin.

Därför är vi så förvånade när socialisterna och kommunisterna kramar om muslimerna. Detta kramande är en anomali så till vida att religionen är det helt dominerande inslaget i muslimernas kultur och står över allt vad sekulärt heter. Vi har lärt oss att muslimska stater inte förmått att anpassa sig till tidens utveckling utan fastnat i en närmast medeltida religiöst dominerad fanatism och inte förmått att förvandla sig till i någon bemärkelse moderna stater.

Socialisterna liksom kommunisterna har – efter Stalins och Sovjetstaternas fallissemang – länge sökt ett "nytt projekt". Det är naturligtvis inte det rent religiösa som drar utan snarare kommunisternas avoghet mot USA och Israel. Och då blir det att anamma att "min fiendes fiende är min vän". De jäklarna försvarar eller förtiger helt det förtryck som råder i många av de muslimska staterna; mot kvinnor, mot oliktänkande och mot andra religioner.

Gardell har möjligtvis blivit miljöskadad av sin uppväxt i pingströrelsens intoleranta värld. Hans oredighet i argumentationen och desperata pliddr-pladder är ju helt sanslöst. Det är ju märkligt att polisen ens för ett ögonblick kunde överväga att publicera denna dynga. Han pekar på orättvisor och dumheter i Sverige från häxjaktens tid och framåt. Javisst det har funnits gott om tokigheter endast 40-50 år tillbaka i tiden. Men när det gäller muslimerna så har ju dumheterna bitit sig fast till vår egen tid och är dessutom allomfattande.

Vad tycker den gamle pingstvännen Gardell om; könsstympning, hedersmord, sharialagar i stället för sekularism, piskning, stening, avhuggna händer, förtryck av åsikts- och yttrandefrihet, avsaknad av demokrati mm mm? Det vore mer intressant att få reda på än att läsa denna meningslösa gallsura spya.

Olof G.

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

Riksdagsislamisten Abdirisak Waberi är facebookvän med terroråtalad

ISLAMIST Vi har en extrem islamist i riksdagen, tro inget annat. Det handlar om allas vår förnekande Abdirisak Waberi som är invald för moderaterna. Nu har han skrivit en motion om att regeringen ska införa någon sorts ”upplysningsinsats” som enligt honom ska utbilda skoleleverna mot rasism. PI är ganska övertygad om att motionen åsyftar SD.

Motion till riksdagen
2010/11:M1731
av Abdirizak Waberi (M)

Bevara Sverige från rasism

Förslag till riksdagsbeslut

Riksdagen tillkännager för regeringen som sin mening vad som anförs i motionen om vikten av att bevara Sverige från rasism.

Riksdagen tillkännager för regeringen som sin mening vad som anförs i motionen om möjligheten att genomföra en upplysningskampanj om människors lika värde och mänskliga rättigheter.

Motivering

Det svenska samhället är ett av världens mest öppna samhällen som bevarats tack vare en fredlig historisk process. Det kännetecknas av frihet, jämlikhet, tolerans, öppenhet och ett tillåtande, hjälpande samhälle. Det geografiska läget och klimatet har resulterat i att folk har vandrat till och från Sverige under årens lopp. Fenomenet att immigrera eller emigrera är inte något nytt i den mänskliga historien. Vi människor har rört på och förflyttat oss på grund av olika anledningar. I modern tid så har det svenska samhället erfarit detta fenomen med den stora utvandringen till USA.

Sverige har också varit ett land dit många människor har sökt sig till, också det av olika anledningar. Samspelet mellan de som immigrerar och de som tar emot har ibland varit komplicerat men det har alltid skett med en inneboende känsla av att acceptera, välkomna, ta emot och minska på det som skiljer människor åt. Samspelet har koncentrerat sig kring att fokusera på det som förenar. Det är så vår världskultur har utvecklats och bidragit till den mångfald som vi har idag och som vi uppskattar just för det den symboliserar- att vi människor är uppfinningsrika och skapande.

Men det finns de som vill inskränka denna rikedom och reducera vår kapacitet att acceptera det andra och omfamna det nya. Det finns de som inte klarar av att se mångfalden på grund av en brist i sin människosyn och således vill utesluta det andra eller helst undanröja det. Vi har sett det värsta scenariot av sådan "undanröjning" under andra världskriget kan det sägas, men min övertygelse är att dessa tankar och scenarier har börjat långt innan dess. Dessa avskyvärda och grymma undanröjningar skulle inte ha kunnat utföras utan medhjälp från den tysta majoriteten som under årtionden accepterade förlöjligandet, kränkningen och bortstötandet av de judiska befolkningsgrupperna. På liknande sätt skulle inte de rasistiska rörelserna i USA ha florerat om majoriteten inte sanktionerade den.

Idag härjar en vind av rasism, hat och fientlighet i Sverige. Den kan åstadkomma stor skada och förstöra vårt samhälle som är byggt på jämlikhet, respekt, förståelse och tolerans. Vi behöver uppmärksamma den tysta majoriteten som är nyfikna, som möter nya kulturer och människor med nyfikenhet och öppenhet.

Om majoriteten är tyst och glömmer vad man tidigare åstadkommit för öppenhet genom att ge utrymme för extrema åsikter och en förenklad verklighetsbild kan man få grupper som står mot varandra och ett splittrat samhälle.

Rörelser som undergräver människors lika värde har en teoretisk retorik som de lindar sitt hat med. De tar inte hänsyn till det mångfasetterade samhälle som vi lever i. Det kan vara en rasteori mot icke-européer, eller en konspirationsteori som i fallet mot judarna. Det kan också härröra ekonomiska teorier att vissa grupper enbart är till ekonomisk belastning eller är kulturellt mindre värda.

Det kulturarv och de traditioner som finns i Sverige är alla svenskar stolta över. Vi även välkomnar de nya kulturer inom den mångfald som berikar våra sinnen och erfarenheter. Tillsammans kan vi vända på dessa destruktiva krafter. Regeringen bör därför undersöka möjligheten till en nationell upplysningsinsats som upplyser om den fara som kan drabba samhället och som kan förstöra de gemensamma värderingar vi har när mänskliga värdena frångås. Detta arbete bör riktas främst mot skolan i och med att dessa rörelser riktar sig till ungdomar när de är mest sårbara och påverkbara.

Stockholm den 21 oktober 2010
Abdirizak Waberi (M)

Motionen

Motion nummer två

Tillsammans med en moderatkollega föreslås föga förvånande följande:

Internationell religionsdialog

Förslag till riksdagsbeslut

Riksdagen tillkännager för regeringen som sin mening vad som anförs i motionen om religionsdialog.

Motivering

Jämfört med många andra länder i Europa framstår Sverige som ett av det mest uttalat sekulariserade. På många sätt är det en styrka att det konfessionella är separerat från det offentliga och den rena myndighetsutövningen. Det öppna samhället bygger på mångfalden, att det finns plats för många traditioner, inställningar och förhållningssätt sida vid sida. Respekten för religionerna och en medveten vilja att göra halt inför församlingarna, kyrkorna och samfunden får dock emellertid inte samtidigt tas till intäkt för likgiltighet och ointresse. Religion har stor betydelse för många människor, även i vårt land. För att rätt kunna förstå skeenden i vår omvärld är insikt i och förståelse för de olika religionerna och konfessionella uttrycken av stor vikt. Religionsfrihet innebär inte bara rätten från utan också rätten till!

Många händelser och svåra konflikter de senaste åren har kunnat ses med religionen som en väsentlig dimension. Det är en tolkning som inte alltid varit rättvis men som ändå berört den komplexitet och mångfald det religiösa medför. En genomlysning av Europas historia visar också hur ständigt närvarande olika religioner och traditioner alltid varit.

I en tid av våld i namn av olika världsreligioner och motsättningar mellan folk och kulturer är det viktigt med röster som talar om samförstånd, balans och samexistens.

Sverige skulle kunna spela en aktivare roll inom detta område. Tillsammans med de andra nordiska länderna, delar av Baltikum och resten av norra Europa finns här den lutherska kyrkofamiljens starkaste fästen i Europa. Den judiska tron har också haft en självklar hemortsrätt häruppe. Under senare år har den tredje av de abrahamitiska världsreligionerna, islam, samlat fler anhängare och blivit ett viktigt religionsinslag i vår del av världen.

Just i skärningspunkten mellan de tre abrahamitiska inriktningarna – kristendom, islam och judendom – finns för många förklaringsmodeller till motsättningar, krig och strider mellan folk och länder. Samtidigt handlar det om tänkande, attityd och struktur som också kommit att betyda väldigt mycket gott i form av omtanke om sin nästa, ideellt arbete och stöd till utsatta. Trossamfunden representerar oerhört mycket att uppskatta och vara stolt över, inte bara i form av socialt arbete utan även i form av idéer, skapande och kulturella uttryck.

Genom att Sverige tar initiativ till en internationell religionsdialog, gärna i samverkan med de andra nordiska länderna, kan olika viktiga röster för kyrkorna och samfunden föras samman för att tillsammans med företrädare för regeringar och myndigheter bedriva samtal. Dialogen och erfarenhetsutbytet är i sig betydelsefullt för ökad förståelse människor emellan men här kan också förklaringar sökas till olika synsätt på exempelvis lagstiftning stater emellan. I Europa finns en rik skatt i form av de fem huvudinriktningarna inom den protestantiska, den romersk-katolska respektive ortodoxa kyrkan, judendomen samt islam.

För Sverige finns anledning att vara en stark förespråkare av religionsdialog vilket är helt i linje med den väg Nobelfredspristagare ärkebiskop Nathan Söderblom angav i samband med Stockholmskonferensen 1925. Detta ekumeniska möte var mycket omtalat för sin tid och har betytt mycket för global samexistens. Stockholmskonferensen lade grunden till skapandet av Världskyrkorådet, vilket skedde 1948.

Initiativ från den svenska staten om religionsdialog mellan de fem religiösa huvudinriktningarna i Europa hade varit ett värdefullt komplement till det som redan sker och på så sätt öppnat ytor för erfarenhetsutbyte och förståelse mellan religionsföreträdare och representanter för den offentliga makten.

Stockholm den 25 oktober 2010

Hans Wallmark (M)
Abdirizak Waberi (M)

Motionen

Bedrägligt beteende

Islamisten Waberi är rektor för den muslimska friskolan Römosseskolan i Göteborg. Nu uppmärksammar Dagens Industri hans roll i förbigående som rektor vs heltidsarbetet om riksdagsledamot:

Registret ger en del inblickar i ledamöternas liv. Exempelvis uppger Abdirizak Waberi (M) att han arbetar deltid som rektor vid Römosseskolan”

De 349 riksdagsledamöterna är skyldiga att anmäla åtaganden och ekonomiska intressen till riksdagen.

Roger på Muslimska friskolan påpekar:

Det går med hänsyn till uppgifterna ovan att nu anmäla rektor Abdirisak Waberi till Skolinspektionen. Han bryter nämligen mot bestämmelsen att en rektor ska ha daglig insyn i verksamheten. Telefonkontakt räcker inte. Daglig insyn kan inte Waberi ha om han på heltid är riksdagsledamot i Stockholm miltals från Göteborg. I riksdagen får man bara vara på heltid, inte som deltidsanställd. Den som anmäler Waberi får gärna mejla bloggen Muslimska Friskolan, så publiceras nyheten här.

Epost: tipsaroger@hotmail.com – för den som anmäler Waberi.

Det blir ännu bättre

Riksdagsmannen Abdirisak Waberi är facebookvän med en annan somalier:

  • Mohamoud Jama, född 1987-11-30. Denne gick i Römosseskolan från tvåan till nian med inriktning på islamisk kunskap.

Så vem är då Mohamoud Jama?

Det är en av de två terrormisstänkta som idag ställdes inför Göteborgs tingsrätt, åtalade för planering av terrordåd i Somalia genom självmordsbombning för extremistiska Al-Shaababs räkning.

  • Den andre heter Bille Ilias Mohamed, född 1984-05-15

GP
GP
PI: Terrormisstänkta åtalade

Domstol

Göteborgs tingsrätt, B 7277-10

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

torsdag 28 oktober 2010

Första åtalet mot olaglig omskärelse

OMSKÄRELSE En 50-årig egyptisk man ställs i morgon inför rätta misstänkt för att olagligen ha utfört omskärelse på småpojkar vid nio tillfällen under 2008 och 2009, trots att han saknade tillstånd från Socialstyrelsen att utföra ingreppen. Detta är första gången som lagen om omskärelse av pojkar tillämpas trots att den funnits i nio år och upp emot 2 000 barn årligen i Sverige utsätts för köksbordskirurger.

Lagen om omskärelse trädde i kraft 2001, trots det har den alltså aldrig tillämpats förrän nu. Mannen åtalas dessutom för ett fall av misshandel och två fall av misshandel alternativt vållande till kroppsskada i samband med ingreppen. Rättegången inleds i morgon, fredag, vid Södertörns tingsrätt där uppspelningen av en videofilm ska styrka att en pojke i Tierp inte var tillräckligt bedövad under ingreppet. Vittnesuppgifter ska också visa att två bröder hemmahörande i Botkyrka drabbades av bland annat vävnadsskador, smärta och crikulationsbrist av ett strypande förband som den åtalade mannen lade runt pojkarnas penisar.

Mannens försvarsadvokat, Lef Silbersky, säger att hans klient nekar till brott:

– Han hävdar med emfas och beslutsamhet att han har handlat korrekt och att han är utbildad för att utföra medicinskt säkra omskärelser.

Mannen hade tidigare ett tillstånd vilket dock åtarkallades av Socialstyrelsen som ansåg att mannen bedömdes vara oskicklig:

– Min klient upplever att detta skedde utan grund.

Lagen om omskärelse av pojkar

Enligt lagen får endast personer med särskilt tillstånd utföra ingreppen på pojkar av icke-medicinska skäl, och då bara på pojkar upp till två månader. Läkare får också utföra ingreppet, även på äldre barn. Den som utför ingreppet utan att ha varken svensk läkarlegitimation eller särskilt tillstånd från Socialstyrelsen riskerar att dömas till böter eller fängelse i upp till sex månader.

Socialstyrelsen har hittills endast utdelat totalt sex tillstånd, varav ett alltså blev återkallat. Resterande fem tillstånd har getts till personer inom judiska församlingar.

– De andra samfunden tycker ofta att det är meningslöst att begära tillstånd för de vill ofta utföra omskärelser senare än vid två månader.

Torsten Mossberg, Socialstyrelsen

Enligt Socialstyrelsen fungerar inte lagen. Cirka 3 000 pojkar beräknas bli omskurna i Sverige årligen av religiösa skäl, endast 1 000 av dessa utförs av behöriga personer. Dålig tillgänglighet och bristande information om vart man kan vända sig sägs vara orsaken till att många föräldrar istället väljer att lägga saken i obehöriga händer, med de risker som då föreligger, bland annat ökad risk för skador och infektioner.

DN

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

Kvinnliga studenter i Hultsfred sextrakasseras

INVANDRARGHETTO Trakasserier, glåpord, förföljelse och sexuella inviter. Det är vardagen för de kvinnliga studerande som blivit anvisade boende i det invandrartäta området Stålhagen i Hultsfred. Situationen är så pressad så de kvinnliga studenterna inte ens vågar gå ut på kvällarna, inte ens ned till tvättstugan.

I en artikel publicerad i Smålandstidningen Barometern (ej i nättidningen) berättar de tre tjejerna Linnea Efimova Egonsson, Lisa Gehlin och Nicole Spinord Björnholm hur deras så efterlängtade studentboende förvandlades till ett helvete. De är tre av tolv studerande vid frigymnasiet Gyro som erbjöds lägenheter i Stålhagen, de enda lägenheterna som erbjöds de ungdomar som kommer från andra orter och inte har pendlingsavstånd.

Tjejerna hänvisar till de boende i området som uppenbarligen har satt i system att ofreda främst de kvinnliga eleverna. Det rör sig om uppmaningar att visa brösten, kladdande på rumpor, glåpord och förolämpningar. Det har också förekommit att de trakasserande invandrarna dragit ner byxorna och blottat sig för tjejerna. De har varit i kontakt med bostadsbolaget Hultsfred Bostäder, men upplever inte att man får någon hjälp därifrån. Bolaget har uppmanat tjejerna att fotografera de som utsätter eleverna för obehag, vilket tjejerna avvisar och undrar till vilken nytta det skall vara.

En uppgiftslämnare som själv bott i området och studerat i Hultsfred kan till Politiskt Inkorrekt intyga att detta inte är några nyheter och att det inte på något sätt är överdrivet. Uppgiftslämnaren fick själv sin bil kulturberikad medelst stening och kände sig isolerad, för att gå ut på kvällen var inte aktuellt då det lokala ”Adidas Kickers”-gänget patrullerade gatorna i Hultsfred efter skymning för att söka bråk och slå ner första bästa kandidat som de kunde hitta.

Skolan patrullerades ett tag av polis och SVT hade under samma period en buss parkerad utanför skolan i väntan på nästa misshandel eller att en tårgasgranat skulle kastas in i ett klassrum. Hyresgästen i nästan samtliga lägenheter i Stålhagen var vid detta tillfälle Migrationsverket…

Att Migrationsverkets klientel är en mycket stor del av problemet tas också upp i tisdagens tidning där Hultsfred Bostäders ordförande Bo Bergman ger sitt svar på den artikel som finns att ladda ner som en bilaga till detta inlägg.

Artikel i Barometern pdf

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

17-åring bortrövad och tvingad till sexuella handlingar

SUNDSVALL En 17-årig flicka som stod och...
Read more

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

onsdag 27 oktober 2010

Gryningspyromanen åter misstänkt

GRYNINGSPYROMANEN Rättshaveristen, missbrukaren, luffaren och mera känd som gryningspyromanen; Ulf Robert Magnus Borgström, född 1963-11-06, har gäckat den skånska polisen i trakterna kring Ystad, på Österlen och i andra län i många år. Mängder med mordbränder till värden för hundratals miljoner kronor har inträffat men varje gång Ulf Borgström ställs inför rätta blir han stort sett frikänd med några få undantag. Enorma polisiära resurser har lagts ner på att försöka få honom fälld, främst genom teknisk bevisning men även ständig spaning på honom.

Under tisdagskvällen lyckades han smita undan spanarnas ögon. Och vid 04-tiden brann 1800-talsmöllan ner i lilla Skivarp. Ännu en kulturskatt upp i rök. Tidigare har bland annat Nils Holgerssons gård brunnit ned. Gården hade anor från 1700-talet och Selma Lagerlöf antas ha använt gården som förebild i Nils Holgerssons underbara resa genom Sverige.

Ulf Borgström försvann således vid 18-tiden på sjuhusområdet i Ystad och först på morgonen kunde man lokalisera honom i staden. Klockan 11 på onsdagen anhölls han av vice chefsåklagare Pehr-Ola Pehrsson på sannolika skäl misstänkt för branden i Skivarp. Ytterligare en brand, en villa i Köpingebro, inkom vid 4-tiden. Polisen utreder honom även för den branden.

Ystad Allehanda

Ring polisen om du vet något

Polisen är intresserade av tips från allmänheten.

– Vi är angelägna om att komma i kontakt med personer som kan ha sett eller hört något under natten. Det gäller både branden i Skivarp och den i Köpingebro.

Telefon 114 14

Läs vår tidigare post om Ulf Borgström och alla dåden han misstänks för.

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

Afghaner i Malmö tycker SD har rätt

NORGE I en artikel som sannolikt aldrig skulle...
Read more

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

Saudiska kvinnor söker närhet hos väninnor

SAUDIARABIEN Saudiska kvinnor lever stora delar av sina liv avskilt från sina äkta män och umgås i mycket större utsträckning med andra kvinnor. Här är lesbiska förhållanden utbredda. I ett land där relationer mellan en man och en kvinna anses vara en katastrof vänder sig kvinnorna i stället till varandra.

– Det är ingen tvekan om att lesbiska förhållanden är utbrett stort i Saudiarabien, i det här samhället finner många kvinnor närhet och kärlek bara i förhållande till en av sitt eget kön, säger en ung kvinna till norska Aftenposten som endast uttalar sig då hon lovats att förbli anonym. Hon har själv inget förhållande men känner till många som väljer en sådan lösning.

– Jag letade efter tröst, säger Mashael om varför hon inledde ett förhållande med en annan kvinna efter flera år i ett olyckligt äktenskap. Den unga modern berättar om sin förbjudna kärlek i den brittiske författerns Robert Laceys bok från 2009, Inside the Kingdom – Kings, Clerics, Modernists, Terrorists and the Struggle for Saudi Arabia:

En flicka stryker dig över handen, och du vet att hon försöker förföra dig; på ett sätt vill du bli förförd. [...] Sexlivet mellan saudiska män och kvinnor är en katastrof, och alla vet att männen är otrogna. [...] Så efter en stund tänker du: Varför inte med en annan kvinna. Det är ett bra sätt att ta hämnd på.

Mashael bekräftar att det är åtskiljandet av kvinnor och män som för kvinnor till varandra. Hon ser inte sig själv som lesbisk: – I vilket annat samhälle som helst skulle jag inte haft ett förhållande med en annan kvinna, jag skulle aldrig tänkt tanken, eller fått inviten. Och jag skulle helt klart aldrig velat leva tillsammans med en kvinna.

En annan av författarens källor berättar om förhållandet till den äkta mannen: – När kvällen är över kommer mannen hem med en endaste förväntning. Han har talat nog. Det är inte samtal han önskar sig.

Väldigt många saudiska kvinnor tillbringar en oproportionerligt stor del av sin tid tillsammans med andra kvinnor än de gör med sina äkta män, skriver Lacey, som har utfört research i Saudiarabien i flera år. Vanligtvis går männen ut på kvällen för att äta middag, dricka kaffe, skvallra, snacka politik och på det hela tillbringa tid med maskulina sysslor, inte helt olikt det brittiska män gjorde på sina herrklubbar vid förra århundradets början, påpekar Lacey.

Laceys förra bok om Saudiarabien, The Kingdom, blev förbjuden i landet efter utgivningen 1981. I förordet till fjolårets uppföljare spekulerar författaren om även denna bok ska bli offer för censuren. Även om det finns andra kapitel än de som avhandlar kvinnornas förbjudna sexualitet och kommer få de starkaste reaktionerna, är det inget tvivel om att Lacey provocerar maktens män i det konservativa, stränga muslimska kungadömet med utsagor som dessa: ”Den segregerade livsföringen finns i regel också i kungafamiljen, så det finns lesbiska i palatsen, som överallt.”

Aftenposten

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

Kriminella gängmedlemmar vill tortera och döda Lasermannen

MALMÖ/NORGE I Malmö patrullerar nu beväpnade medlemmar ur de multikriminella invandrargäng som i vanliga fall håller stadsdelen i ett järngrepp. I ett reportage från norska TV2:s nyheter intervjuar man bland annat Fadi Kassem Mohammed (bilden) som hävdar att om man lyckas få tag på den eller de som skjuter i Malmö så kommer man att ”skära av honom öron och tunga, sedan halshugga honom och därefter överlämna honom till polisen”.

Fadi Kassem Mohammed hävdar också att polisen inte skall få tag på ”Lasermannen”, det skall han, för han ”är större än polisen”. Gängmedlemmarna som norsk television talat med hävdar också att de är beväpnade med skjutvapen. Om den svenska polisen gjort några försök att anhålla gängmedlemmarna och lagföra dessa illegala vapeninnehav framgår inte.

När svenskar sluter sig samman för att skydda de sina och sin egendom mot den omfattande invandrarbrottsligheten brukar det kallas ”medborgargarden” och fördömas från både polis, media och politiker. I detta fall har inga mer märkbara reaktioner av det slaget ännu förekommit. Aftonbladet rapporterar om det hela, men nämner inget om ”medborgargarden”. Enligt det norska reportaget är dock polisen i Malmö ”bekymrade” över faktumet att det nu finns ett parallellt eftersök av olagligt slag.

Enligt svensk lag har vem som helst rätt att vid vissa tillfällen göra så kallade ”envarsgripanden”, men då skall det vara under pågående brottslighet. Att köra runt och gripa folk för att man tror de begått brott är strängt förbjudet.

Se filmen från norska TV2 här.

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

tisdag 26 oktober 2010

27-åring våldtog 10-årig släkting

TRELLEBORG/YSTAD I går inleddes huvudförhandlingar mot en 27-årig man misstänkt för våldtäkt på en 10-årig släkting.

Det var under en kväll i mitten på september som mannen började tafsa på flickan, klämde och smekte hennes rumpa och sedan använde fingrarna på hennes underliv. Senare på kvällen drog han ner flickans trosor och utförde oralsex på henne. Enligt åtalet är detta jämförligt med ett genomfört samlag med hänvisning till omständigheterna och kränkningens art.

Flickan berättade för sin mamma och övergreppen som polisanmälde 27-åringen och den 13 oktober väckte kammaråklagare Amamda Elmfelt åtal mot mannen som är misstänkt för våldtäkt mot barn alternativt sexuellt övergrepp mot barn. Brottet betraktas som grovt med tanke på att mannen är närstående till flickan, exakt på vilket sätt framgår dock inte av stämningsansökan.

Rättegången hålls i Ystad tingsrätt där bland annat flickans föräldrar och syster kommer att vittna om hur 10-åringen mådde efter övergreppen. Även målsägandens bror kommer att finnas på plats för att avge vittnesmål och videoinspelningar av förhör med flickan kommer att spelas upp.

Den åtalade och hittills misstänkta gärningsmannen är André Johansson, 830920.

Ystads tingsrätt B 2676-10

Skånskan

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt